fredag 27 augusti 2010

Ge er nu muslimkvinnor!


En muslimsk anställd kvinna som kräver att få bära niqab på en restaurang på Disneylandparken i Californien har väckt åtal mot företaget.
Vi har våra uniformsregler, och de skall åtföljas när man arbetar i frontlinjen inför publiken, säger en talesman för koncernen.
Redan 1955 när nöjesparken byggdes dikterades strama regler för dress-code. De har följts sen dess. Först år 2000 fick män lov att ha välansad mustasch, och förbudet för män att ha örringar hävdes också då, om ringen inte är större än en krona. Män med hästsvans anställs inte.
Så är det bara, take it or leave it. Sen 1955 har ingen haft problem med reglementet som är allmängiltigt. Men nu känner sig en 26årig muslimsk kvinna kränkt och diskriminerad, då hennes religion förbjuder henne att visa amnnat än ögonen. Företaget har erbjudit ett arbete bakom kulisserna, men det har kvinnan avböjt.

Såhär ser ickemuslimska länder ut. Likhet inför lagen.
Företagen har inga förpliktelser eller skyldigheter att specialskriva regler för enskilda.
Att vilja förstå kommer att göra livet lättare för er.
Lägg ner den destruktiva kampen och hårda kompromisslösheten, och var ödmjuka för era nya länder. Ta emot den öppna famn demokratierna sträcker mot er.

6 kommentarer:

  1. Lätt att ropa om att man blir kränkt. Men skyldigheterna då?

    SvaraRadera
  2. Tror vi måste börja våga tala om att it takes two to tango. Kompromissvilja istället för konfrontation med nya hemlandet.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-08-27 13:08

    Män med hästsvans anställs inte.
    Anders Borg göre sig icke besvär...

    SvaraRadera
  4. Det får han finna sig i. Eller klippa sig. Hårda bud i Hollywood......
    Vill man kyssa Mimi Mouse så.

    SvaraRadera
  5. Men hans örhängen är så små, så de kan nog plats.

    SvaraRadera
  6. Det där med att känna sej kränkt har blivit något av ett "modeord". ´
    Kvinnan i fråga får ta seden dit hon kommer. När vi västerländska kvinnor åker och besöker muslimska länder, måste vi skyla vårt hår, så är det bara.
    /B-M

    SvaraRadera