måndag 26 juli 2010

Vi i omvärlden är bara lättstyrda brickor.


Wikileak-läckan misstänks vara en styrd läcka från centralt placerade källor i Washington.
Självklart.
"Hemliga dokument" avslöjas, och vi är bara offer för vad de stora lobbyisterna vill slå i oss. Wikileak en stark maktfaktor som vill styra dina tankar och vädjar till dig med sin välvalda och manipulerande wording.
Ibland är vi mer än lovligt villiga och korkade offer.

10 kommentarer:

  1. Kråk-Gunnar2010-07-26 19:43

    Inte skall väl våra svenska killar vara i Afghanistan och kriga?

    Det är emot all religion, moral och etik.

    SvaraRadera
  2. Förstår inte.
    Talibanerna har dödat civila i sällan skådad skala.
    Vem ska skydda civila afghaner enligt din religion, moral och etik?

    SvaraRadera
  3. Kråk-Gunnar2010-07-26 20:46

    Skall västvärldens nationer och USA i sitt högmod fara runt om jordklotet för att klappa världens stater på huvudet?

    Detta att andra länder skulle behöva vårt "beskydd" har ju många obehagliga associationer; det för tankarna till maffians härjningar och kolonialismens fasor. Vad invånarna i Afghanistan behöver mest är understöd i form av handel, de behöver rakt inte någon USA-ledd invasion, och våra svenska killar klarar de sig avgjort utan problem förutan.

    Det är ett fasansfullt och meningslöst krig alldeles emot all religion, moral och etik.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-07-26 21:04

    Ha lite is i magen tills materialet är genomgånget och kritiskt granskat. Redan nu kan dock konstateras att materialet säkert visar delar av krigets sjaskighet, rena och fina krig finns inte och hatet kan även förvränga ansiktet hos dom som tror sig kämpa för det goda!

    SvaraRadera
  5. Din tanke är god Kråk-Gunnar, visst behöver dom handel med andra länder....vad tror du talibanerna tycker om det?
    /B-M

    SvaraRadera
  6. Du svarade inte på min fråga Kråk-Gunnar, vem ska skydda afghanerna från mordiska,barbariska och fundamentalistiska talibaner. Jag pratar om helt oskyddade kvinnor, pojkar, flickor........

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2010-07-27 10:24

    Egentligen förlorades kriget i Afghanistan redan i samma stund som Irak angreps. Då förlorades trovärdigheten, radikaliserades muslimer och splittrades resurser!

    SvaraRadera
  8. Carina-Fina, kan inte du åka dit ihop med alla unga amerikanser som dör tusen mil hemifrån för ingenting och skydda afghanerna som du så vackert kallar det? Lättstyrda brickor är vi definitivt.

    SvaraRadera
  9. Jag är inte utbildad och har ingen organisation som vill skicka dit mig. Finns det - så åker jag direkt.
    Hör av er!

    SvaraRadera
  10. Kråk-Gunnar: "Skall västvärldens nationer och USA i sitt högmod fara runt om jordklotet för att klappa världens stater på huvudet......."
    Ok, vi låter alla diktaturer härja fritt. Vi låter människor leva i skräck instängda i sina hem, rädda för att gå ut och ha sociala relationer. Inte ha rätt att göra egna val av aktiviteter (Utbildning, arbete , fritid). Vi låter dem döda alla som inte tycker likadant. Vi låter förtrycket härja fritt. Det bästa av allt: Vi ska inte bara stå och se på när detta sker heller, nej vi stödjer det också ekonomiskt genom ökad handel. Det tycker jag är god moral och ett riktigt bra etiskt ställningstagande. (????) Alla krig är fasansfulla! Men vad ska man göra när samtal inte räcker till? De största (Vill inte skriva alla då jag inte är insatt i alla)religionerna, tolkar iallfall jag, är för att hjälpa de som är svagare och inte kan försvara sig själva. tack för ordet mvh Boris

    SvaraRadera