måndag 14 juni 2010

Sccchhhh,Reinfeld, inte för högt, dom kan höra dej....sccchh.


I en mycket personlig intervji i DN igår berättade Fredrik Reinfeldt öppenhjärtligt om sig själv, sitt liv, tankar och poltiska visioner.
På frågan: Hur ser du på hoten mot Lars Vilks, får vi då äääääääntligen veta vad vårt lands ststminister tycker om kränkningarna mot Svveriges yttrandefrihet:

"Det är en diskussion om yttrandefrihetens gränser, rätten att få skoja med världsreligioner, Något som vi tycker är naturligt men som i många delar av vår värld är det absolut känsligaste man kan göra. Sverige är ett väldigt speciellt land. Jag är stolt över det och oroad för att yttrandefrihetens markörer ska få ett bakslag."
Men rubriksättare måste ha fått nåt om bakfoten, när han skriver intervjun under "Reinfeldt fajtas gärna på motståndarnas planhalva."
För om statsminstern verkligen bryr sig och oroar sig för förtryck av fria ordet, varför inget stort, högt och mäktigt brandtal för vikten av våra demokratiska rättigheter, och visa vad vi alla invånare står för.
Kan tänka mig att man svenskt ängsligt sett brinnande svenska flaggor och bojkotter mot vårt land, och därför bestämt sig för att "ligga lågt", inte reta den björn som sover, vad vet jag.


Men om vi viker oss av rädsla för konsekvenser från de som hotar våra friheter, har inte de vunnit då?
Typ, ett - noll för förtrycket och fundamenrtalismen mot demokratins heligaste.

7 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-06-14 10:15

    Det är som med barn- och djuruppfostran: reaktionen ska komma direkt, inte med fördröjning. Ett brandtal hade suttit bra i direkt anslutning till de senaste Vilksincidenterna, men nu, bara "så där" och dessutom i valkampstider skulle det snarast känna krystat och väcka frågan "varför just nu" hos alla förståsigpåare!

    SvaraRadera
  2. Varför är det så många muslimer som inte vill bo i ett muslimskt land?
    Efter flera mordhot och ett mordförsök på Svenskar så detta vårat svar, Vi kommer nu gå in för att bota muslimska barn från islam genom att skicka info till deras HEMsidor och uppmana andra att göra likadant.
    När mohammed var 50 år gammal så gifte han sig med en flicka som var 9 år gammal så han var en äcklig pedofil och han var även slavägare. Om man vill veta vad koranen tycker om flickor ska man läsa koranen sura bina 60. Se och läs mohammed T-shirt på http://www.mohammedt-shirt.com
    Detta är inte mitt ip nr

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-06-14 12:30

    "Detta är inte mitt ip nr"
    Vad rädd Anonym måste vara! Kör med blanka vapen = namn, som jag, det är inte farligt!

    SvaraRadera
  4. Inte farligt?
    Alla som kollar nyheterna vet att muslimer är galna hundar och jag vill inte att dom ska mordhota eller döda mig.

    SvaraRadera
  5. Jag uppfattade rubriken som syftande på att m går tydligare in på s vanliga frågor inför valet.
    Men jag kanske hade fel.

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-06-14 17:40

    Så Anonym tror att muslimska extremister har inget bättre att göra under dagarna än att leta i tidnings- och bloggkommentarer efter islamkritiska yttringar för att sedan hämnas - detta är hybris (så viktig är Du inte!) och paranoia.

    SvaraRadera
  7. Du har helt rätt Öbon, det var syftet, men i den här frågan blev det tveksamt om Reinfeldt gillar att spela på andra planhalvan.....
    Kanske bortamatch bara när det passar syftena...?

    SvaraRadera