måndag 14 juni 2010

Kaffetåren, kaffetåren, kaffetåren, den är bra.....


Är ingen riktig kaffemoster, men senast idag när jag kom tillbaks till ön från stadsraiden med tusen saker att sköta där, sa jag till Björn, nu måste jag bara ta en kopp kaffe så jag kvicknar till.
MEN - LURAD!!!!
Ny engelsk forskning kommer med trista nyheter som visar att kaffet inte verkar uppiggande längre. Forskarna i Bristol har upptäckt att kaffe, te och coca cola-drickarna har utvecklat en tolerans för de ångestdämpande och stimulerande effekter som koffeinet normalt ger. Det skulle betyda att kaffet bara för upp oss till normal nivå, inte högre.
Människor som dricker kaffe regelbundet, känner sig mer alerta når tar sin morgondos. Men forskningen tyder på att det snarare är motsatsen man upplever när koffeinnivn i kroppen sjunker, skriver forskaren Peter Rogers.

HÖR NU HÄR, BÄSTA HERR FORSKARE, VAD HÅLLER DU PÅ MED.....??????

Sitter du där och grubblar och fnular dagarna i ända på en massa trams? Nu är det så att vi som känner att vi blir vaknare av kaffet, inte bryr oss om det är motsatsen, normal, låg och sjunker eller stiger, eller vad det nu är du försöker uttrycka.
Dear MR Rogers forska om nåt annat, om hur vi kan förhindra att barn svälter, eller hur vi ska stoppa talibanerna i Afghanistan.
Då ska jag lyssna på dig.
Ge mig en kopp kaffe, snabbt, jag är helt slut.

4 kommentarer:

  1. Ökad dostolerans gäller för de flesta ämnen som påverkar stämning, vakenhet o s v, centralstimulerande koffeinet är knappast ett undantag därvidlag, mest extremt visar det sig vid missbruk av energidryck. Men man kan hoppa rund mellan de tre nära besläktade (skiljer bara i placering av metylgrupp) varianterna koffein (kaffe och cola), tein (the) och teobromin (kakao) som har ungefär samma verkan, varav teobrominet är den skonsammaste varianten. Och sådan forskning är faktiskt viktigt, det är ju bra om lokförare, piloter o s v håller sig vakna på rätt sätt...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-06-14 21:23

    t som Thorsten Schütte så klart...

    SvaraRadera
  3. Nu ska jag gå ner och dricka lite kaffe, blev så sugen :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Jag vet iallafall att om inte jag får kaffe på morgonen, får jag huvudvärk, men det kanske är en annan forskning?
    Utan kaffe stannar Sverige, visst har jag rätt? Vi är ett kaffedrickande folk!
    Har redan fått i mej en ansenlig mängd!
    /B-M

    SvaraRadera