lördag 12 juni 2010

Dödsstraff, tortyr, våld och terror styr Irans folk.


Situationen i Iran är nu helt annorlunda än för ett år sedan, vid presidentvalet.Innan valet hade det iranska folket fortfarande ett hopp om demokratiska reformer inom regimen, men det senaste årets maktmissbruk visar klart att det är omöjligt.
Hälften av befolkningen är under 30 år och arbetslösheten är hög. Oljeintäkterna är också på väg ned, både på grund av lägre produktion och det fallande oljepriset efter finanskrisen.
Regimen har styrt i över trettio år och är både villiga och i stånd till precis vad som helst för att behålla makten.

Men makt är allt de har nu. För somliga verkar det räcka.

6 kommentarer:

  1. Varför pratar ingen om Europas samt USA:s flera hundra år av TYRRANI? Kolonialism, utrotning, folk mord, resursplundring osv. Ironiska är att allt detta pågår fortfarande utan att majoriteten av befolkning vet det. Det kallas modern kolonialism där västvärldens företag har makten genom mutor, korruption, vapenhandel, legosoldater, lönnmord etc etc etc…

    SvaraRadera
  2. Kanske för att vi människor här är fria att rösta, tycka, tänka, tala, protestera och inte blir förföljda, hängda, stenade, avhuggna kroppsdelar m.m för att vi gör det?

    SvaraRadera
  3. Tror du verkligen regeringen tar din röst på allvar? Kan ge dig ett exempel, under kalla kriget då Sveriges parlament röstade strikt för att vara neutrala, ändå gick några höguppsatta människor inom Sverige elit emot det och spionerade för Nato. Sedan när sovjet sköt ner det svenska spion planen kom sanningen ut och dessa män avgick för att leva ett lyx liv resten av sina liv i något paradis område!

    Men nog om det! Det var inte ens det jag ville ha svar på! Så vi har demokrati, men har vi rätt att utrota människor från deras hem, begå folk mord, resursplundring, lönnmord, miljöbrott på de fattiga länderna? Så du menar att du är glad att du får röstar på en sådan regering (världsmakt, som har media monopol och visar dig en sida av händelsen), inte sant? Du är alltså väldigt glad att du kan unna dig ett sådant ”lyx” på bekostnad av andra människor runt om i världen. Det är väl det du säger? För du vill inte prata om det verkliga bekymret som framkallar konflikter runt om i världen? Eller har du absolut ingen aning om verkligheten? Jag skulle verkligen skämmas om jag vore du! En blind individ, en enkel modern slav för samhället!

    SvaraRadera
  4. Jag är "väldigt glad över lyxen" att inte bor i Iran.
    Jag är inte blind och inte förslavad på nåt sätt.
    Men vi har nog inte mycket gemensamt du och jag.

    SvaraRadera
  5. Jag pratar inte ens om iran, din hycklare! Så du tror att du är värd mer än andra människor! Yes jag förstår att vi har absolut ingeting gemensamt på den områden!

    Hoppas du brinner lugnt i helvetet :)

    SvaraRadera
  6. Men varför pratar du inte om Iran, det är ju det inlägget handlar om. Läs överskriften.

    Genom din sista kommentar har du bara satt betyg på dig själv.
    Hoppas du får leva tillräckligt länge för att inse att vi alla har rätt till våra åsikter utan att behöva brinna i helvetet för dem.

    SvaraRadera