onsdag 19 maj 2010

Rimsmederna fick en affärsidé och gör big komersiell business av bröloppsyran


Ett antal poeter, som ingen eller få någonsin hört talas om, fick i vintras förfrågan om de ville medverka till Strandvägens tema om LOVE, och i samband med detta skriva en kärleksdikt.
Men, huuuu! De avdankade gamla pirumdoftande rimsmederna, som väckts till liv från sin tynande tillvaro under spindelväven, sprätte nu med armar och ben likt dödsryckningar och utropade: -Kommersiellt, fyyyy! -Monarki? - Vi behöver kräkas!
Deras krumma bröst vibrerade i echaufferad och pompös avsky. De var nämligen alldeles för FIIIIIINA, och skulle väl aldrig nedlåta sig.....

Poeterna utnyttjar nu Victoria och Daniels brölopp, för egen vinnings skull, och publicerar sina antirojalistiska poem i tidningen Re:publics annorlunda bröllopsspecial.
Ikväll står de på Strand och läser sina antidikter.
Sen faller de åter in i glömskan.
Saknade av ingen eller få.

7 kommentarer:

  1. Tja, det är ju det där med yttrandefrihet. ;-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. yttrandefriheten? det är ju ingen som vill hindra poeterna från att säga vad sjutton de vill. Jag vänder mig mot hyckleriet. Först fördöma hela alltet,sen göra busineess av det för snöd vinnings skull.
    Att nida och elda upp ett par som ska gifta sig det tycker jag är bara sorgligt bittert. Som om nån som tycker illa om dig skulle gå hem till dig med nidbilder och hattexter i samband med din högtidsdag. Varför villman göra så?

    SvaraRadera
  3. Men gör de business av det? Ja, jag håller med om att det känns väldigt bittert, men de kommer ju inte stå utanför Storkyrkan och läsa sina alster. Eller? Var och en kan välja om de ska köpa tidningen eller ej.
    Lite känns det som de alternativa schlagerfestivalerna på 70-talet.

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Ps. Alla tidningar, tidskrifter och teveprogram som trycks/sänds och som handlar om kungligheter och bröllop, gör inte de stor business av det då? Jag har inget emot Victoria och Daniel, jag kommer troligen titta på bröllopet på teve, men det står mig upp i halsen allt lallande som är nu. Måndagskvällar är förlorade tevekvällar när både ettan och fyran visar program om Bernadottarna m fl. Men vill andra titta på det, så bra.
    Jag har många olästa böcker som jag kan roa mig med, det går ingen nöd på mig.
    :-)

    /Öbon

    SvaraRadera
  5. Pps Eller alla nya hovleverantörer? De gör väl också big business? Delicato, Gustavsberg, vykortsförlag ...

    /Öbon

    SvaraRadera
  6. TTycker du inte att det är skillnad på att göra business på nåt som man bejakar och verkligen är för,än att fördöma och spy påoch sen ändå vilja vara med på ett hörn och sno åt sig uppmärksamhet och vinst. För mig är detta utslag av värsta hyckleriet och dubbelmoralen.
    Jag äääälskar fest och glädje! Tar alla tillfällen att fira.
    Tycker du är klok som sätter dig med din bok,det är mer sympatiskt än att bränna upp det blivande brudparet.

    SvaraRadera
  7. Poeterna hade fått mer pengar om de hade skrivit hyllningsdikter.
    Men det finns faktiskt folk som gör val utifrån en personlig övertygelse. Folk som alltså inte nödvändigtvis gör vad majoriteten vill eller inte säljer ut sig själva för pengar.

    Även om ni monarkister inte förstår hur man skulle vilja ha en demokratiskt vald statschef så tycker jag att ni borde respektera att alla inte tycker som ni och era grannar.
    Jag förstår heller inte varför ni bryr er om poeter ni inte känner till. Markoolio eller Carola skriver säkert någon träffsäker hyllning.

    SvaraRadera