lördag 15 maj 2010

Tack för musiken!


Sverige har en guldgruva.

Ifredags tog vi emot ett födelsedagssällskap här på på ön. Som alltid vankade vi svenskt oroligt och tittade ömsom på himlen och ömsom på de dystra väderprognoserna -vi vill ju så gärna bjuda på sol och värme. Nja, isigt i luften och hotande regnskurar fick vi nöja oss med. Men vi hade ju Torbjörn, vår musikant!
När den lyxiga 65-fotaren gled in mot bryggan tog Torbjörn upp sin gitarr stoppade Evert Taube och skärgårdsvalserna i bakfickan, och stämde upp i ABBAs Mama Mia. Vilken respons, ut på däck vällde ett sällskap i 40årsåldern och dansade och sjöng så regnet flydde. Det var fransmän, italienare, engelsmän, danskar, luxemburgare, endast världen var svensk och alla kunde texterna, ABBA - vilken svensk skatt.
Så lyckliga vi kan vara över den!
Sen blev det snittar och champagne, därefter skärgårdsspecialiteter, lite snaps, förstås och Helan går. Det var det absolut roligaste, "hell and gore" sjöng de och såfort de smuttat lita på starkvaran, slog de alla i bordet: -"Torbjörn - one more timme, one more time!"
När Björn stekte den nyfångade fisken på stekbordet stämde alla upp i sina landssånger, Allouette, Volare, Wings of love....
Desserten kunde vi servera utomhus, kylan? Äh, det har varit likadant i London, i Paris och överallt. Sen dansade de sig varma medan Torbjörn serverade den ena ABBA efter den andra med allsång och jubel.
Sverige är ett exotiskt land!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar