tisdag 4 maj 2010

Klok men Farlig strategi?

DE norska soldaternasom attackerades i bakhåll och angreps av ett stort antal upprorsmän vvar en liten grupp på 15 - 20 man, bara två av fordonen var bepansrade.
General Stanley Mc Chystals nya strategi mot upprorsmännen i Afghanistan innebär att soldaterna i större grad skall patrullera i mindre grupper, som i söndags.
-I den kontaktskapande delen har det hela tiden varit en poäng i att anpassa styrkan och utrustningen i förhållande till vem man ska möta och hur man ska möta dem.

Bland de norska soldaterna existerar en frustration över att man inte i större grad använder pansarvagnar, och att man är för få soldater utspridda på för många platser.

Lyssna på soldaterna.
Vi kan ju aldrig vinna om vi inte är mycket, mycket vassare än fienden - i allt.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-05-05 18:34

    Håller med soldaterna. Det är ju inte särskilt smart att bjuda in på att skjuta på sittande fågel. Kommer ihåg ett TV-program för en tid sedan om en, jag tror, amerikansk bas. Den låg i en dalgång och så snart dom tittade över muren blev dom beskjutna från bergen av oåtkomliga fiender. Påminde lite om första världskrigets skyttegravar i "från västfronten inget nytt"...

    SvaraRadera
  2. Stackars norrmän! Det är inte alltid en strategi fungerar, då måste man ändra sej och det illa kvickt, innan flera offras....
    Usch och fy!
    /B-M

    SvaraRadera