måndag 31 maj 2010

Israel mot världen.


Bakgrund:Israel har genomfört en blockad av Gaza sedan Hamas, som har valts i allmänna val, men som har en tydlig terrorstämpel på sig, kom till makten 2007. Fartyg har stoppats och bara de mest nödvändiga varorna har släppts igenom.
Ship to Gaza är en internationell oberoende biståndsinsats med förnödenheter till befolkningen i Gaza.
Flera personer dödades när israeliska soldater bordade fartyg i konvojen i morse. Dels kan Israeliska störningssändare försvåra kommunikationer från de sex fartygen, dels förbjuder Israels militära censorer rapportering om att människor har skadats och förts till sjukhus.
Men bilden kommer att klarna, Israeliska journalister kommer att kunna tipsa kolleger i andra länder.

Satt själv i bilen och lyssnade på Ring P1, debatten var självklar. Hetsiga åsikter stod helt på tvärs motvarandra om aktionen Ship to Gaza och isrealernas blodiga attack på internationellt vatten.
Håller Israel på att begå ett politiskt självmord?
Eller borde Ship to Gaza-anhängarna ha fattat att om man sätter sig på spisplattan så bränner man sig?

Vi har en tendens i Sverige att alltid "veta bäst" och stå på "de svagas sida". Kanske är allt inte svart eller vitt.

4 kommentarer:

  1. Mmmm, har en känsla av att det finns många sanningar om allt detta med Israel och Gaza, vi kommer att få höra mycket mera om detta framöver..historien går ända ner till Moses tid...
    Ack ja.....jag som vanlig dödlig stackars människa, fattar noll...
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Även Egypten blockerar sin gräns mot Gaza och släpper inte in varor mm. Skulle tro att det passar dem väldigt bra att världen bara tittar åt ett håll, dvs mot Israel och att "alla" nu blir anti-Israel.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Inte för att det ena ursäktar det andra, men lite perspektiv vore inte så dumt,

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Carina- mkt klokt inlägg!
    DU har så rätt - vi är väldigt mycket för det där med svart eller vitt. Tragiskt att människor dör och blir skadade - vilken inställning man än har. Men det skadar nog inte att man tar och kollar sanningen innan "presshetsen" och "vänsteraktivisterna" utmålar ISrael och alla judar som de lede fi!

    SvaraRadera