lördag 15 maj 2010

Gryningsmannen vill hämnas på allt i evighet - sy in honom!




Gryningspyromanen är misstänkt för närmare 100 bränder genom åren - men bara dömd för en.
När det brinner i min vackra gamla korsvirkeshemstad Ystad eller omgivningen runt omkring, så "vet" alla vem som är den skyldige, så är det i småstäder.

För snart sex år sedan trodde polisen att man äntligen fått honom bakom lås och bom, men Hovrätten friade honom för att man inte kunde utesluta att någon annan kunde ha varit i den uppbrunna kyrkan efter honom. Efter den friande domen fick mannen 98 000 i skadestånd för häktningstiden.
För pengarna köpte mannen en bil och reste runt i Småland och Dalarna. Anlagda bränder följde i hans spår. Polisen satte in enorma resurser för att övervaka honom.
Vid et tillfälle lyckades man säkra fingeravtryck och mannen fick tre års fängelse.
2008 misstänktes mannen för fyra nya bränder, häktades, friades och fick nytt skadeständ.
Som ung dömdes 46åringen för bedrägeri- och narkotikabrott. Därför fick han inget körkort och kunde då inte få nåt jobb (?),"allt var polisens fel". I fängelset blev han av med lägenheten - "det var polisens fel".
-"Allt är samhällets fel och jag ska hämnas så ni får veta hur det känns att bli av med allt."Förra året dömdes han till ett kortare fängelsestraff för hot mot övervakningsnämnden och häktespersonalen.
Hans livskamp mot "samhället" (= oss) är en dyrbar historia. En never-ending story.
Ibland låter det där med att låsa in och kasta bort nyckeln som en inte helt kass idé.

2 kommentarer: