söndag 16 maj 2010

God morgon, god morgon!

När vi drog undan gardinen imorse gnistrade solen i havet, på radion pågick nånting som hette Mifforadio. Miffo är skånska för knäpp. Man kan vara "ett miffo", eller "vara helt miffo". I de förståndshandikappades värld är det motsatsen till "normalpuckade", som är alla vi andra. I programmet spelades en låt med en kille som försökte sjunga som Henke Larsson pratar, det gick sådär. Just utanför fönstret parade sig ett par vackra ringduvor.
Det var ett bisarrt uppvaknande.

3 kommentarer:

  1. Haha, ja visst är livet bisarrt! Ibland är det mycket som pågår....
    Det enda "miffo" jag har sett var en film med bl a Jonas Carlsson (som jag tycker är jättebra..)!
    Jaha, ska gripa mej an denna söndag. Först övningskörning med mina moppe-elever, sedan den sedvanliga söndagsutflykten med min käre make. våran lilla energihämtare. Vi åker till platser här i bygden som vi tycker om.
    "Denna dagen ett lif" (Står målat ovanför en dörrpost i hallen på "Strand" Ellen Keys vackra hus vid Vätterns strand..) Och så är det. Det gäller att fylla sitt liv med upplevelser...så gott det går!
    Må så gott! Och Kram!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Ellen Keys strand passerar jag på min motionsrunda utmed Vätternstranden! Det är en riktig "pärla"!
    Kram från en soldat-mamma som räknar ner dagarna!
    Kram A-M H

    SvaraRadera
  3. Härligt A-M H, tror mej veta vem du är... :-))
    Min väninna och jag var där på visning. Gissa om jag blev glatt överraskad. Så bra och intressant. Kan rekommenderas. Men du har säkert redan varit där!
    /B-M

    SvaraRadera