måndag 5 april 2010

President Karzai har fått en överrock. En amerikansk överrock. Det känns tryggt.


Afghans President Hamid Karzai träffade igår klanledarna i den våldsdrabbade Kandaharprovinsen, för att försöka få till stånd en militäroffensiv. Han lovade att avvakta deras medgivande.
"vi kommer inte att genomföra oprationen i Kandahar förrän ni är beredda" sa Karzai till omkring ettusen klanledare på en shura, konferens, hos guvernören i de södra provinserna.
Karzai, som åtföljdes av USASs befälhavare i Afghanistan, General Stanley Mc Chrystal, sa att han kommer att ordna liknande möten i hela regionen för att försöka känna av och möta folkets åsikter.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-04-05 20:32

    Enligt min mening är det största problemet att fortfarande oskyldiga afghaner dödas av Västs styrkor av misstag, se t ex http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,687287,00.html Detta eroderar förtroendet och kan inte tas nog på allvar!

    SvaraRadera
  2. För att terroristerna blandar sej med de oskyldiga? Det är den fruktansvärda sanningen. För att västs styrkor inte kan se skillnad på oskyldia och skyldiga. Det är det som är terrorism...Det var därför Gunnar och Johan dog.
    Dom "slåss" på ett annat sätt, dom skapar kaos. Att förhandla om fred med dessa människor går inte, västs styrkor måste hitta ett sätt att avväpna dom..
    /B-M

    SvaraRadera