fredag 16 april 2010

Fredagsklyftpotatis


Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den 1 Sätt ugnen på 250 grader. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter. Ta upp och låt dem rinna av.

2 Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna. Blanda med olja, timjan
och salt.

3 Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång
under tiden.

härligt frasig.

5 kommentarer:

  1. En variant är att när man förvällt potatisen och låtit den ånga av sig en liten stund så strör man över några matskedar maizena mjöl och så vänder man ner klyftorna i en ugnsäker form med rejält med olivolja, timjan, krossad vitlök, salt, lite peppar samt rivet citronskal. Garanterat frasigt och underbart gott.
    Marie

    SvaraRadera
  2. Mmmmm, låter fantastiskt gott! Vår kväll blir tämligen oglamorös, vi skall upp tidigt åka via mina föräldrar och lämna vovven, vidare upp till Karlberg för att vara där ca 13.30 och möta "mina soldatmammor" :-)
    /B-M

    SvaraRadera
  3. Marie! Wow, måste genast prova. Smarrigt, säger Björn och ser väldigt hungrig ut!

    B-M gläder mig så åt soldatmammaträffen!

    SvaraRadera
  4. Försöker lista ut varför det står en kommentar när det finns flera??

    SvaraRadera
  5. Ser fram emot att se vad du tycker, jag brukar pressa ut lite av citronsaften i oljan för ännu mer syra.

    Lycka till

    Marie

    SvaraRadera