onsdag 7 april 2010

Eskilstuna, nu är det dags att gå man ur huse!


Arne, 94, och Gunnel, 86, har levt tillsammans i 63 år Men nu när vården behöver utökas så nekar kommunen paret möjligheten att bo tillsammans.

– Beskedet vi får är att det inte finns några äldreboenden här i Eskilstuna eller Köping där mamma och pappa kan leva tillsammans och få tillgång till den vård de båda behöver i samma lägenhet, säger dottern Ann-Christin.
”Jag är ingen yngling och behöver en vårdplats där jag kan bo med Gunnel”, säger Arne till Aftonbladet.
Jag får fullkomlig hjärtsnörp, ser gramför mig hur nån myndighet om sisådär 30 år kommer och sliter min Björn från mig, och hur jag vägrar släppa taget, kastar mig på golvet, slåss och ylar desperat, och binder fast mig vid honom med repknutar som inte går att lossa.
Detta kan inte lämna någon enda människa oberörd.
Dottern får gå i bräschen för ett upplopp i civil olydnad, dela ut flygblad, be om hjälp att demonstrera och protestera tills kommunen hittar en lösning. Behöver resten av Sverige resa dit som påtryckning - säg bara till - vi kommer!
Det kan inte finnas så många hjärtan gjorda av sten, klart att det går att lösa!

3 kommentarer:

  1. Jag tycker också att det är j-vligt! Om det är sådan ålderdom vi har att vänta, kan vi lika gärna ta första bästa slips.....
    Äldrevården verkar ha ballat ur. Bara för att man är en gamling och är lite trött i kroppen, ska man helt plötsligt inte få ta sej en sup till sillen, ett glas vin till maten, eller en virre innan maten! Husdjur är förbjudna (ok, allergi, men ändå), och dessutom ska man behöva bli särbo! Det är magstarkt! Stackars gamla människor.
    Mina föräldrar, 84 och 82 år gamla är pigga och glada. Dom bor i villa på en underbar bruksort i mellansverige. Dom har sagt till mej, gör vad som helst B-M, men sätt oss inte på ålderdomshem. Den dagen den sorgen......men dom ska få bo så länge som dom vill, så känner jag!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-04-07 18:41

    Vill minnas att folkpartiet har engagerat sig i denna fråga, att inte skilja gamla vårdbehövande par, Du får väl kolla med Allan Widman!

    SvaraRadera
  3. Det där är verkligen hemskt!! Jag förstår inte varför man inte kan lösa det.
    Jag jobbar själv på ett äldreboende där ett par bor tillsmammans, jag blir varm i hjärtat varje gång jag får se dem sitta i dagrummet tillsammans och hålla varandra i handen.
    Tack igen för en bra blogg!

    / Sara, fd soldatflickvän

    SvaraRadera