onsdag 10 mars 2010

Den här Jane har inte alla hästarna i stallet


Muslimer tolkar jihad som ett försvarskrig, som syftar till att försvara det islamska samfundet och religionen mot militärt eller annat angrepp.
Jihad som angreppskrig ska i princip endast kunna utlysas genom ett samlat beslut inom hela skaran islamiska trosbekännare.

Med stöd i uttalanden av profeten Muhammed talar många muslimer idag om två olika typer av jihad: jihad akbar ("stora Jihad") och jihad asghar ("lilla Jihad").

Jihad akhbar är kampen mot sin inre ondska, djävulen inom sig, egoism, och rädsla, och är strävan till att bli en god muslim som hjälper och gör gott och lever i fred och harmoni.
Jihad asghar är kampen mot det orättvisa och oacceptabla i samhället eller nationen. Jihad asghar kan vara att som en sista utväg gå över till ett försvarskrig, men endast när alla andra försök till fredlig lösning misslyckats.
Så skriver Wikipedia.

Detta har inte ett dugg med den vita amerikanska 46åriga kvinnan som har konverterat till islam, Coleen la Rose alias Jihad Jane, att göra.
Amerikansk press skriver om denna kvinna som låter sig fotograferas i hvudduk enligt muslimsk tradition, att hon tycks vara en av dem som spenderar all sin tid på nätet och som frestats av de radikala web-sidorna och chattarna.
Kvinnan påstår att hon fått en direkt order att döda en svensk medborgare och att hon måste göra det på ett sätt som skulle skrämma hela Kufar (icketroende)världen.
Med blont hår och gröna ögon skröt kvinnan på nätet, om att hon lätt skulle kunna resa överallt utan att bli upptäckt. Och hur mäkta stolt hon var över äran och det stora nöjet att få döda eller dö för jihad.

You - Jane, din hiss går nog inte ända upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar