onsdag 10 mars 2010

Aj, det är mina pengar som rinner mellan dina fingrar, Ruwaida.


DN har granskat mobiltelefonkostnaderna för de tolv borgarråden i statshuset. Kostnaderna sticker ut för en person: Yvonne Ruwaida, som tidigare var ekonomisk talesperson i Miljöpartiet och nu är oppositionsborgarråd för Miljöpartiet.

På ett år och nio månader är notan för skattebetalarna 44 575 kronor.
Om man jämför hennes räkning för helåret 2009 med de andra borgarrådens telefonräkningar kommer ingen i närheten av hennes kostnader tex Lotta Edholm (FP) - 2 662 kronor.

Ruwaida svarar på kritiken:
– "Jag pratar väldigt mycket med folk i telefon och är väldigt aktiv i sociala medier".

1999 åkte Ruwaida taxi för 70000 kronor på skattebetalarnas bekostnad. Då skyllde hon på "hög arbetsbelastning"

1999-2002 använde Ruwaida riksdagens kreditkort för utlägg på 200 000 kronor utan att redovisa kvitton. "Detta är inget jag är stolt över" kommenterade hon då.

Kanske Lyxfällan ska göra en extraTVspecial med Yvonne Ruwaida, innan våra skattepengar tar slut.

1 kommentar:

  1. Alla partier har ett årligt skattefinansierat partistöd. Om kostnaden för mobiltelefoner är hög eller låg så påverkar det inte skattebetalarna ytterligare, utan endast Miljöpartiets kanslibudget. Våra höga kostnader för kommunikation innebär helt enkelt att vi har mindre pengar till annat. Effektiva och mobila kommunikationsverktyg är en medveten prioritering från vår sida.

    Miljöpartiet välkomnar en löpande och hård granskning av oss som parti. Inte minst på grund av att vi finansieras genom skatter och för att vi aspirerar på mer politisk makt. Under veckan har vi har fått kritiska frågor om användandet av mobiltelefoner samt de kostnader som det har medfört.

    Våra ledande politiker gör sig väldigt tillgängliga för stockholmarna och media. De arbetar mycket, deltar i möten och pratar med många stockholmare. De är alltid tillgängliga, inklusive kvällar, helger och under ledig tid. Helt enkelt – om en journalist ringer oss på julafton så tar vi oss tid och svarar.

    Mobiltelefonen är ett centralt verktyg i allt detta. Telefonen används inte bara för att prata utan är även ett verktyg för att läsa och skriva e-post, läsa dokument, hålla kalendern uppdaterad, vara aktiv i sociala medier och för omvärldsbevakning via internet.

    Kostnaderna har varierat i perioder, men generellt ligger de på en hög nivå. Topparna i ökade kostnader kommer främst ur ökad datatrafik i mobiltelefonen samt då någon har befunnit sig utomlands. Från och med i år har vi ett fastpris-abonnemang för datatrafik i mobiltelefon, till en kostnad på ca 200 kr i månaden.

    Vårt oppositionsborgarråd i Stockholm, Yvonne Ruwaida, är den som tydligast använder mobiltelefonen i sitt arbetssätt och för att göra sig tillgänglig. Under de senaste 21 månaderna (dvs från april 2008 till och med december 2009) är den totala kostnaden för hennes mobiltelefon ca 48 500 kr, dvs ca 2300 kr per månad. Av dessa 48 500 kr är ca 17 800 kr för datatrafik och ca 3500 kr för sms och mms. Inom de 48 500 kr ryms även ca 3900 kr för privata telefonsamtal, vilket regleras genom löneavdrag.

    Vi har gjort all information om kostnaderna för våra mobiltelefoner tillgänglig för de journalister som ställer frågor.

    Gröna hälsningar,
    Conny Wahlström, Kanslichef
    MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STADSHUS

    telefon: 08-508 29 694
    mobiltelefon: 076-12 91 361
    e-post: conny.wahlstrom@stockholm.se

    SvaraRadera