torsdag 25 mars 2010

-"Hur Många fler spädbarn ska drabbas av olyckor, för att deras pappor har hand om dem?""


Eva Sternberg har vetenskapligt bevisat att barn under ett år, har råkat illa ut under de senaste tre åren i Sverige. Olyckfallsfrekvensen bland dessa barn har ökat med mer än trettio procent. Detta har Sternberg visat med en doktorsavhandling på högskolan i Malmö.
Orsaken, hävdar hon, är papporna som är föräldralediga.
Småbarnspappor är livsfarliga för sina barn. När männen passar småbarnen får ungarna fingrarna avklippta i bildörrar, blir skållade med kokhett vatten och slår sig sönder och samman när de faller. Varför? Jo, för att männens hjärnor är anpassade för att skjuta bisonoxar.

Om det nu är så, varför undersöker inte forskarna sambandet mellan hemmapappor och barnolycksfall?
Varför skriver inte kvinnliga läkare böcker och informerar föräldrar om riskerna?
De svar Eva Sternberg fått på sina frågor är:
- Vi vågar inte!
- Vi får inga forskningsanslag!
- Vi vill inte bråka!
- Vi vill att det ska vara sant att män och kvinnor är identiskt lika!


Björn är på krigsstigen, ansiktsfärgen skulle få en tomat att känna sig som blekfis.
Han har totalt analyserat sönder och samman kvinnans "generaliserande dravvel" i 20 minuter nu, och är övertygad om att de slutsatser Sternberg dragit hade hon redan innan hon skrev avhandlingen.
Totalsågning.
Detta var absolut en blodtryckshöjare för Björn.
Jag ska försöka hindra honom att åka til TV4s morronsoffa för att tala tanten till rätta i morgonbitti.
Tänker jag på våra söner skulle jag inte tveka en sekund på att lämna det käraste jag har i deras vård.
Kom igen! Tyck!

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-03-25 19:08

    Efter amningshalvåret delade vi arbetsveckan resten av föräldrarledigheten hos båda barn. Det har vi aldrig ångrat. Barnen överlevde detta utan men!

    SvaraRadera
  2. Vilken galenskap! Naturligtvis är BÅDA föräldrarna måna om sina barn och vill skydda dem från allt ont. Det var det dummaste jag hört, att män bara kan skjuta bisonoxar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. En moders omsorg och kärlek om sin nyfödda avkomma är störst i världen. (I dom flesta fall, undantag finns).
    Ett nyfött barn behöver av många orsaker mordersmjölken. Naturen är konstruerad så. Jag tror att ett alldeles nyfött barn behöver sin moder mera än sin fader. Men, barnet mår bra av närhet av båda sina föräldrar.
    Men att en fader skulle vara sämre på att ta hand om sitt barn, tror jag absolut inte på.
    En fader är väldigt viktig för sina barn!
    Mina söners far tog mycket god hand om sina söner när dom var små, vi bodde på landet och han tog väldigt ofta ut dom i skogen, dom letade svamp, tittade på fåglar mm.mm. Min äldsta son gör nu samma saker med sin lilla pojke.
    Men å andra sidan har vi människor i vår utveckling inte kommit så mycket längre än våra släktingar som bodde i grottor, då kvinnan tog hand om barnen, samlade ved, örter, matnyttigt i naturen. Mannen var ute och jagade och tog hem maten, detta i grova drag (är ju ingen expert i ämnet). Vi reagerar på samma sätt nu som då. Varför mår vi så dåligt av stress idag? Men, det är ju en annan fråga, kom visst ifrån ämnet tror jag....
    Vad ville jag säga i ämnet då? Jo, barnen behöver båda sina föräldrar till 100% dom behöver närvarande föräldrar eller "plastföräldrar" som bryr sej. Bara att någon bryr sej om dom, som lyssnar och respekterar dom och älskar dom.
    Ack ja............kravlös kärlek, som inte tynger....gränser som ringar in.....
    /B-M

    SvaraRadera