torsdag 18 mars 2010

Fly för livet - kräksjukehallon!



Frysta hallon av märket Euroshopper återkallas av Ica sedan man konstaterat förekomst av den mycket smittsamma caliciviruset, uppger Ica-koncernen. Calicivirus kan orsaka vinterkräksjuka och ger vid insjuknande symtom som kräkningar, diarré, buksmärtor, yrsel och feber.
Läs igen symtomen´: kräkningar, diarré, buksmärtor, yrsel och feber. Rys och ångest och panik.
Jag har inga som helst problem att framkalla känslorna, och när jag nu tänker efter lite så tycker jag tydligt att det börjar köra i magtrakten på ett molande otäckt och krypande sätt. I nacken känns en ilning och i pannan kallsvett, vad blek jag blev plötsligt. Och Björn som lagar mat nu - åh nej, nu vänder det sig på riktigt.
Nä puh, bara inbillning än så länge, men man får inte vara för säker.
Jag vet, det kommer inte förrän på natten, när man kastar sig från ena sidan av sängen till den andra, man vägrar acceptera faktum, man hoppas att det ska gå över. Men till slut har mman inget val, man kryper upp, kastar sig över toaletten och inser att det blir svårt att välja ände. Det finns inte många sekunder att tveka. Kaskader från två håll, och du har inget att säga till om alls.
Sen lugn och somna om.
Tillls det börjar om, pockande molande buksmärtor and here we go again.
Tills du inte är människa att stå på dina egna ben och du ligger på golvet som ett ynkligt asplöv som inte förmår annat än att ligga kvar med en frottehandduk till täcke och en toarulle som kudde.
Jag kommer inte att gå utanför dörren och utsätta mig för hallonätare.
Eller skabb. Eller TBC.
Allt är på gång, men jag tar faktiskt vad som helst hundra gånger, om jag bara, bara slipper kräksjukan.
Så illa är det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar