måndag 22 februari 2010

Här kommer Humle, och här kommer Dumle....


Humle och Dumle var ett av Sveriges Televisions allra första barnprogram.
Jag bara säger: Humle och Dumle!!!
Ni som missade dem har inte levat.
Jag var fullständigt tagen och helt exalterad över hur lustiga de där två gubbarna i Kapten Bäckdahls skafferi var. Kapten kunde minsann trolla han, och det hade 1950-talets barn inte sett tidigare.
Sen berättade de vuxna att de skojiga gubbarna var upp-och-nervända hakor. Vilket trick! Då blev det för mycket, när jag tänkte på hur de där två farbröderna stod upp och ner hela TV-programmet skrattade jag så jag höll på att kissa på mig.


Hur B var jag egentligen??????

3 kommentarer:

  1. Kapten Bäckdahls skafferi, ja, jag minns! Vi lekte ofta Humle och Dumle när vi var små min syster och jag och målade våra hakor! Jag är född och uppvuxen i Mölndal (Mölndals höla) och känner en extra glädje så fort jag hör någon som pratar med samma dialekt som jag! Alla mina släktingar bor kvar i Götet, bara min familj flyttade iväg. Mina föräldrar i södra närke, min syster i Milano och jag på östgötaslätta, så det kan bli......
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Klart jag minns dem! "Korv med glass" lät ett tag som en höjdarmiddag. Guppande hakor finns nu med, i något slags barnprogram som ibland skymtar förbi på teven. Men nu tycker jag det bara är snuskigt, särskilt om hakan är skäggig.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Visst...så härligt, Humle o Dumle! Vår familj hade inte TV, men grannen hade. Här på Gotland fanns det ännu ingen mottagarmast för TV, det var myrornas krig men vad gjorde det. Varje kväll kl 18.00 bänkade sig jag o min äldre bror oss i deras finsoffa och tittade stint in i TV:n av märket "LORENS" för att se in i kapten Bäckdahls skafferi. SÅÅÅ KUL!!
    Kraaam Carina / Hälsn Gittan

    SvaraRadera