onsdag 6 januari 2010

Never give up i svensk sjukvård.


Enveten som en åsna gick jag tillbaka till husläkaren. Nu först, äntligen, finally, tar hon ett läskigt odlingsprov i näsan. Varför inte första gången?
Dan efter ringer hon och säger att provsvaren visade på Moraxellabakterie, och att hon ringt in ett elektroniskt recept på antibiotika.
Moraxella är en bakterie som ger framför allt bihåleinflammation och öroninflammation. Det kan även vara orsak till cirka var tjugonde lunginflammation. Troligen kan enstaka stämbandsinflammationer med heshet orsakas av Moraxella.
Jag blev så glad att jag var tvungen att sätta mig.

Om det lilla enkla provet tagits första dan, hade jag besparat mig fyra läkarbesök, massor med elände, tid och pengar, försäkringskassan också.

1 kommentar:

  1. Man blir inte förvånad. Min fru var inlagd akut på Nyköpings lasarett. Misstanken var att det fanns ett åderbråck på hjärnan, vilket så småningom visade sig inte vara fallet. Det provades olika mediciner för att få värken att lätta och det enda som hjälpte var alvedon i intravenöst. men det kunde dom inte ge eftersom det var för dyrt. FÖR DYRT???? Skanmmens rodnad lyser över sjukvården.

    SvaraRadera