torsdag 10 december 2009

JAG KÄNNER HENNE!!!!



Hennes namn är Connie Hedegaard, dansk politiker, minister och ordförande för FNs Climate Change Conference i Köpenhamn, och från januari 2010 European Commissioner för klimatområdet.

Såg en rapport från klimatkonferensen i Köpenhamn, denna kvinna talade med starkt vibrato om att det är nu eller aldrig. Medan jag tänkte för mig själv att hon verkligen lät passionerad, dök hennes namn upp på TVskärmen - Connie Hedegaard, Connei Hedegaard......vänta nu, varför ringer klockor.......tänka, tänka, tänka....minas, minnas, minnas....jo, nu!
Minnet vred klockan tillbaka till mitten av 1990, min Viktor spelade fotboll med Djurgårns elit81or, och skulle spela cup i Bröndby, Köpenhamn.
Eftersom det var mitt i sommaren planerade jag samtidigt en minisemester för hela familjen i den yndige by. Bland alla annonser om ferieboende hittade jag ett stort familjehus i det vackra Hellerup med en liten privat strand till, jag slog till direkt.
Allt ordnades, nyckeln hämtades upp hos kvinnans mamma, därefter äntrade vi idyllen. Så fint! Och innanför dörren låg en dansk mycket kärvänlig välkomsthälsning och en uppmaning att betrakta allt i det dignande kylskåpet som vårt! Det blev naturligtvis en sagolik minisemester.
Kvinnan och husets ägarinna var Connie Hedegaard!
framför nyheterna flaxade jag ivrigt:
- Björn, det är hon, det är hon, jag känner henne, jag har bott hos henne!!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar