lördag 28 november 2009

Men,lille gubben, stackars dig Volvochefen.

Volvos vd Leif Johansson har nu fått löneökning med 85%, han som är chef för ett sorgligt företag i kris tjänar nu 159 791:-. I veckan.

Vad ska vi ta oss till med Leif Johansson? Det är en sorglig historia.
Han lider ju inte exakt brist på kontanter förut, och nu bara pressar man på honom ännu mera. Jag ser framför mig hur hans Joakim von Ankapool redan är till bredden fylld. Det väller ut guldmynt, sedlar och åter sedlar ur besticklådan, strupmplådan, badrumsskåpet och till och med kylskåpet. Mitt i allt detta inferno sitter Leif själv på en köksstol och sliter sig bekymrat i håret. Allt medan ytterdörren håller på att forceras av nya friska pengar, brevinkastet hänger på trekvart och dit går inte att pressa mer, jag lovar. Vad ska han göra med alla pengarna?? Hur ska han kunna bli av med allt under sin livsstid???
På bordet framför ligger guldbesticken slängda, hummern och ryska kaviarn är halvuppätet, vardagsChristallchampagnen har dunstat, och hustruns alla tunga diamanter måste tvättas efter skaldjuren. Och han har spillt gåslver på sina nya Ceruttiskjortor. Han måste alltid ha två på sig samtidigt - hur ska han annars hinna använda alla?
Det är en katastrofsyn.
Jag tänker så det knakar, vi måste ju hjälpa karln. Hans situation är prekär. Behöver han fler fastigheter, hus, lantställen, våningar, bilar, båtar, flygplan?
Nähä?
Har han funderat på knark? Det har jag förstått att man kan loosa massor på, vi skulle lätt bli av med minst allt i kylen. Inte lagd åt utsvävningshållet?
Men spel då, vi drar till casinot och satsar allt på svart och fortsätter tills vi blivit av med hälften? Nähä, ingen spelartyp heller?
Kan du inte köpa SAAB, vilken grej! Nähä, förlåt då.
Snart helt tom på idéer, men välgörenhet då?
Jag sliter fram ett inbetalningskort från Svenska Afghanistankommittén, ropar entusiastiskt, kolla här du kan få papper och pennor till en hel klass för lyssna nu -196:-!!!! För 420:- får du en månadslön för en lärare, och för 998:- en dricksvattenpump och sittmator till en hel skola!
Om vi skyndar oss och drar nu meddetssamma hinner du hjälpa alla barnen i hela Afghanistan innan julafton, som en riktigt, riktigt god Jultomte!
Nähä, du tror inte på tomten?
Inte jag heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar