onsdag 8 september 2021

Jawelin och ni andra dryga 3000 läsare/dag,

jag kommer att behöva ta en paus. 

När min hopplöshet sammanfaller med alla andra kloka människors, samtidigt som blådårarna rusar framåt på det svenska lögnhastighetståget, då känner jag att jag måste hämta andan. 

Ivar Arpi, som jag prenumererar på för en billig penning, utdrag:

-"Jag vet inte exakt vid vilket tillfälle jag slutade tro på statens kapacitet att klara sitt uppdrag. Kanske när den sittande regeringen lät migrationskrisen ske 2015, trots att det gick att se isberget långt före kollisionen. Man agerade inte, av rädsla för att straffas av opinionen. Jag tror att jag fram tills dess fortfarande trodde att de styrande skulle vara situationen vuxen när de ställdes inför en extraordinär situation. Jag hade fel.

Det fanns ingen kapten vid rodret, visade det sig. Och om det någonsin har funnits, så hade kaptenen lämnat skeppet långt innan dagens oväder började.

Kanske slutade jag tro redan tidigare. Tvivlen fanns åtminstone där."

-"Våldsmonopolet existerar inte i reell mening. Den svenska rättsstaten framstår som tandlös på områden där den verkligen behövs. Men man är fortfarande bra på att dra in skatt från vanligt folk. Den kombinationen är stötande. Samhällskontraktet måste upprätthållas av två parter. När staten inte sköter sin förpliktelser kan man fråga sig varför medborgarna ska uppfylla sin del. Det handlar inte bara om vad fan vi får för pengarna, utan också om vilket land våra barn växer upp i.

Migrationen och brottsligheten förändrar Sverige till oigenkännlighet i rekordfart. Inte bara i storstäderna, utan i hela landet. Otryggheten finns överallt. Hotet är existentiellt.

Samtidigt har distansen mellan det som sägs och sedan sker aldrig varit större. Det är kris, men regeringen justerar i marginalen. Petar lite här och lite där. Samtidigt har tonen i politiken ändrats från att föreslå samhällsomvandlingar till att fördöma händelser med en anklagande ton. Ansvariga politiker kan år efter år slå fast att något är oacceptabelt, utan att leverera konkreta åtgärder som kan göra skillnad. Man kan gå till val i opposition mot det tillstånd man själv haft ansvar för att råda bot på i en eller flera mandatperioder."

19 kommentarer:

  1. Väl unnat!
    Hoppas du far så långt bort det går för att slippa sverige!
    Hittade i går vid skåpstädning broschyrer från Nya Zeeland. Om du inte har varit där - Åk!
    Annars far dit ändå...




    Det är dig väl unnat!
    Hoppas du till exempel far till Nya Zeeland.
    Längre från sverige går det ej att komma på detta jordklot.
    En "björnkram" även från mig...






    SvaraRadera
    Svar
    1. Hörru skepparen är du galen?
      Eller du bör kanske snarare uppdatera dig gällande Nya Zeeland. Det landet styrs ju numera av en vidrig globalistsocialist som håller folket i stram koppel med piskan i högsta hugg. Vedervärdiga NWO lakejer likt Australien tyvärr!

      Radera
    2. Tänker på landskapet, givetvis!!!
      Inte direkt tättbefolkat.
      Viss risk för jordbävning om jag fattat rätt.
      Inga ormar.
      Lita av önskeställe för mig.

      Radera
    3. NZ är ungefär lika tättbefolkat som Sverige (18 resp. 23 invånare/km2).

      Radera
  2. Tyvärr verkar det som att den kloke får ge sig. Du är en av dom verkligt kloka. Du spelar i elitserien och tex Märta S och Stefan L spelar i division 6, men där som reserver.

    SvaraRadera
  3. Det är bra med paus, dessvärre blir situationen i landet bara värre. Jag har gett upp mot pk övermakten finns inga verktyg förutom Revolution.

    SvaraRadera
  4. Förstår dig! Ibland orkar jag inte läsa dina inlägg av samma anledning.

    SvaraRadera
  5. Mycket klokt beslut många av oss som ser och lever i verkligheten känner likadant.
    Att ta en paus och hämta andan för att få nya krafter för stå ut med jävligheternas jävlighet är ett måste.
    Du ska veta att vi är många som högaktar och beundrar dig.
    Lev väl och välkommen åter med nya krafter.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket bra formulerat,håller med till 100%.
      Mvh,Tomas

      Radera
  6. Lova att återkomma efter en paus! Du är så klarsynt och du behövs!

    SvaraRadera
  7. Tack för alla förnämliga ord om mig! Det värmer gott i hjärtat. Sköt om er♥️♥️♥️

    SvaraRadera
  8. Jag förstår dig till fullo och önskar dig en uppfriskande och revitaliserande ledighet! Förhoppningsvis långt från sosseträsket!
    Jag själv nådde punkten för uppgivenhet för någon månad sedan då jag insåg att Sverige är förlorat även trots ett eventuellt regeringsbyte.
    Och trots att jag älskar livet och mina nära och kära så är jag "tacksam" för att jag troligtvis inte har så många år kvar att leva i detta vänsterliberala träsk.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gör ont att höra, Raymond. Undrar hur många vi är, som likasom Ivar Arpi, helt tappat hoppet och framtidstron. Dårarna kommer inte allt lyckas vända.
      Det jag inte får in i huvudet är att maktövertagandet och den etniska utrensningen gick så lätt, snabbt och smärtfritt.
      Tänk att man med ord- hardcore propaganda- lyckades få allt vi trott på att vändas upp och ner. Tänk att det som är idioti, dårskap och fel,
      enligt all hederlighet och moral, plötsligt trumfar allt, för att makten, medierna och storföretagen vridit om begreppen. Och ” kändiseliten” springer deras skitärenden.
      Vi har ju sett det här, i Kina, i Nordkorea…. Hur kunde vi låta dem ta allt som vi har så kärt och vördar med våra liv.
      Stor kram och många tankar till dig♥️

      Radera
  9. Kan inte förstå att regeringar satsade på att göra Sverige mångkulturellt, vilket det inte har blivit. Det har blivit muslimkulturellt. Hur har regeringen tänkt. Att Sveriges nuvarande statsminister inte har förmåga att se vad beslut idag ger för återverkan i framtiden blir en börda våra barn får bära.Den barlösa Löfven drar sig tillbaka med bankkontot välfyllt. Fy fan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Attacken och hårdislamiseringen- samtidigt med den absolut dummaste regering något land någonsin har haft. Som inte märkt nåt på sju år. Fel händer överallt.

      Radera
  10. Jag förstår att du Carina-Fina inte orkar med att kommentera och kämpa mot alla tokerier vi utsätts för.
    Gör som jag, fokusera på familjen och den närmsta vänkretsen. Lycka till med återhämtningen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag ska försöka göra som du💖Tack!

      Radera
  11. Hej Carina-Fina. Ta en paus och kom tillbaka! Gillar verkligen din blogg. Hälsningar från en tidigare kollega (FC) som vill vara anonym.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Alias Filemon Anderson- angenämt. Det var en väldigt vacker kommentar, tack. Och jag blev inte så lite nyfiken, vem kan du vara, och hur länge har du funnits här med mig?
      Just nu njuter jag av all ledig extra tid. Och försöker fokusera på det som skapar positiva känslor.🔆

      Radera