måndag 2 augusti 2021

Galen OS- historia skrevs idag.

Nya Zeelands tyndglyftare, 43-årigat Laurel Hubbard, kvinnan som bytte kön 2012, crashade sig idag ut ur OS med tre usla och underkända lyft på 125 kg.


Jag är säker på att detta var Hubbards avsikt hela tiden, självklart missar en vältränad tyngdlyftare alla sina tre lyft i OS. Man floppar inte så flagrant. 

Men hon räddade många höga män och kvinnor från att tappa ansiktet. Ty ingen i hela räddhågsna IOC ville se Hubbard vinna idag, hur skulle det ha slutat? Nästa OS - bara män i alla kvinnogrenarna? IOC skulle ha fått ett evigt helvete. 

Och för Hubbard - vinst i alla fall! Och möjligen en dold förmögenhet? 

Den största vinsten någonsin - att ha satt hela världen på pottan, för att ingen vågat ta orden i mun - om hur galet, sjuk, ojämlikt och orättvist detta tävlande skulle ha varit.

OBS, självklart inte lika viktigt för kvinnor att byta kön och tävla mot män - för då är "kampen" inte lika betydelsefull.




9 kommentarer:

  1. Jag har själv erfarenhet att av byta kön, i varje fall tillfälligt. Åt testosteronhämmande medecin i två år, första halvåret dubbla doser. Man menar att testosteron ger näring åt prostatacancer. Läkaren på onkologen skrev att jag blev kastrerad. Fick stråla mina bröst så jag inte skulle behöva köpa behå. Hade enorma vallningar. Och mina muskler tappade väldigt mycket i styrka. Ändå har jag tränat hela tiden. Sexuellt blev det celibat för mig. Vi män är oerhört beroende av testosteron, kvinnorna oerhört beroende av östrogen. Dom bestämmer vilka melodier som spelas i våra kroppar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad du har varit med om, jag blir djupt berörd. Måtte du ha bra dagar nu utan dessa grymma upplevelser. 💖

      Radera
    2. @Jawelin, Jag förstår och som Carina skriver är även jag berörd men det går aldrig att känna vad du känt och upplevt. Vi andas och lever på den utmätta tiden. Dock förlitar jag mig på att Phizers två doser håller mig levande precis som Phizers Viagra gör den döende levande igen.

      Radera
  2. Mycket insiktsfullt Carina, jag tror definitivt du är något på spåret där med detta!

    SvaraRadera
  3. Har någon kvinna som "blivit" man krävt att få tävla mot de riktiga gubbarna?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så dum är inte ens en rabiat feminist- det måste ju finnas nåt i potten.

      Radera
    2. Njae, jag är inte så säker. På att de inte är så dumma, alltså.

      Radera
  4. Lite mer info om Laurel (Gavin) Hubbard: https://web.archive.org/web/20210624014913/https://starsoffline.com/laurel-hubbard-before-and-after-as-a-man-surgery/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra gräv! Många hundar begravda här, det jag tänker är att de här transgendermänniskorna tycks inte bli lyckliga hur de än vänder och vrider sig. Därför är jag emot operationerna, det onda sitter i huvudet och själen, inte mellan benen. Operationerna tycks inte heller ge dem andra sidan regnbågen.

      Radera