lördag 5 juni 2021

Ta bort flum-S, flum-MP, flum-C och flum-V. Det räcker nu.



Jonas Andersson, SD: Se mitt anförande om ytterligare lättnader i gymnasielagen.
- - -
Fru talman! Jag har länge närt en dröm om att det kommer en tid då vi ska tänka fram politik i stället för att känna fram den - konsekvensanalyser i stället för handhjärtan, ansvar gentemot svenska skattebetalare i stället för skattefinansierad, fåfäng dygdesignalering samt pragmatism och logik i stället för dyra utopier.


Fru talman! Förslagen i den här propositionen innebär fler kryphål, fler lättnader och fler speciallösningar för en grupp utländska vuxna män utan skyddsskäl som för länge sedan skulle ha lämnat Sverige.

Det är vuxna, myndiga män enligt alla tänkbara definitioner. I stället lockades de att stanna kvar och slösa fler år av sitt liv, och de som nu inte klarar dessa lågt ställda krav ska förstås ändå utvisas. Trots alla försök att runda den reglerade invandringen har vi ändå hamnat här - trots handhjärtan och trots utopier.
Hela gymnasielagen är en lång, utdragen, tragisk fars, fru talman. De partier som har stått bakom detta borde skämmas, inte bara inför svenska skattebetalare utan även inför dem man har gett löften som man inte har haft täckning för - de som nu ska flyga hem till sina egna länder.


Det här är vad man får när man ska känna fram politik i stället för att tänka fram den. Det här är resultatet när konsekvensanalyser och logik har fått stryka på foten, fru talman.

1 kommentar:

  1. Gymnasielagen hör hemma i Grönköping. Hur kan man på idén att sätta vuxna män från ett underutvecklad land, som är analfabeter, förstår inte svenska, har ingen läsvana i skola bland svenska elever, det kan bara idioter komma på. Det är så dumt, de som kom på den idén är mentalt i samma stadium som dem vuxna afganer.

    SvaraRadera