tisdag 15 juni 2021

Stefan Löfvén - projiceringens världsmästarbjässe.

Utdrag ur viktig ledare, Adam Cwejman, GP:

- Det är inte SD som gör att Sverige påminner om Ungern.

Politiserad kulturpolitik, godtyckliga regler för presstöd och statliga granskningar av oberoende press. Sverige har på flera sätt kommit att likna länder vars utveckling det ofta varnas för.

Premierande av det goda och utpekandet av det avvikande, såväl i Ungern som i Sverige, motiveras förstås alltid med vällovliga motiv. Båda länderna agerar på ett sådant sätt som anses överensstämma med den gängse demokratiska värdegrunden i respektive land. Men innehållsskillnaden till trots, principen om politisk styrning av offentligheten är faktiskt densamma.

Varningarna för en "ungersk utveckling" i Sverige har visat sig vara alltför närsynta. Det är inte under en SD-regering som Delmi har instiftats eller kulturstödet har villkorats politiskt. Både kulturstödets politisering och Delmis instiftande skedde under den förra alliansregeringen.

Det är lätt att se flisan i din broders öga men missa bjälken i det egna ögat. Det är nog dags att sopa upp med "auktoritära tendenser" framför egen dörr innan den svenska regeringen uppmanar andra att göra det.


NN1 (Obs ironi): - "Nja, de auktoritära tendenserna i Sverige är ju goda. De i Ungern är onda."


NN2: "Såklart. Stefan Löven gör helt rätt i att varna för att 30-talets Tyskland riskeras att upprepas i Sverige. Men hotet är inte från högern utan, då som nu, från socialismen."

1 kommentar:

  1. han är ju mästare på ha fel i vallöftena som till skillnad mot trump genomförde det han lovade
    https://projektsanning.com/2021/06/12/hans-sandin-socialdemokratiska-loften-infor-valet-2014-och-nu-gar-dom-ut-med-samma-loften/?fbclid=IwAR2ZEVeLhxwu9zMR2OWfJ0m4YDAsgVKwIm1XDruBBMWpDP6xaG0dXczLszU


    SvaraRadera