måndag 7 juni 2021

P M Nilsson, Di.

Utdrag ur Ledare, Di:


- Händelserna i Hjällbo utanför Göteborg förra helgen beskrivs i en mening som ett mord bland andra som svenskarna tvingats vänja sig vid: en representant från ett gäng skjuter en medlem från ett annat gäng i huvudet. Men just detta mord väckte större uppmärksamhet än vanligt.


Slutsatsen är att statens våldsmonopol nog får anses brutet. Händelserna i Hjällbo och statistiken över vapenvåldet rör ett djupare samhällskontrakt. Områdespolischefen har rätt i sin häpnad. Det attackerande brottsnätverket agerade som om det svenska rättsväsendet inte fanns. 

Polisens närvaro betydde inget. Risken för att gärningsmannen skulle lagföras betydde inget. En familj som har en butik försökte sätta en gräns för mopedkörning, vilket uppfattades som en utmaning mot en annan familjs makt. Straffet kom omedelbart. Det sänder ödesdigra signaler över ett land och ett samhälle som inte längre förstår sig själv.

Forskarna bakom Brå:s rapport skriver att ökningen av våldsnivån i Sverige inte längre kan betraktas som kortvarig då den pågått i 15 år. Den kommer att ta lång tid att pressa tillbaka. Många fler kommer att dö och ännu fler skadas. Det är en förfärlig utveckling. Vad regeringen bör göra är att åtminstone visa att situationen är precis så akut och unik som den är.

---------
Men, här nedan ser vi hur polisen med stor kraft har tagit tillbaka våldsmonopolet. 
Över svenska gamla och pensionärer i helvita områden.

7 kommentarer:

  1. Som polis skulle jag ligga i Fosterställning av skam efter mitt arbetspass...Nu hoppas vi på Dalkarlarna måste gå att få ordning på samhället igen Dan Eliasson lyckades rasera varenda statlig myndighet och Verk han var på.. fy fan ..Trump kom och hjälp oss snälla!!!!

    SvaraRadera
  2. Våldsnivån har pågått i 15 år och att pressa tillbaka den kommer att ta lång tid. Ja oändlig lång tid för att de kriminella klaner kommer att finnas för gott. Tror man att polisen kan pressa tillbaka våldsnivån är man naiv.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, har sett klippen när polisen backar, duckar och tiger när de blir hotade av nysvenskar. Dambergs "fler poliser"?? Vad hjälper 10 000 fler räddharar utan ryggrad?

      Radera
  3. Hur i helvete kan dessa ”poliser” nedlåta sig till detta smutsiga hantverk, att ge sig på en äldre oskyldig svensk pensionär ?? Det är så djä.. ynkligt att jag mår illa, jag hoppas att de får sitt straff om inte att för länge !!

    //Gunnar

    SvaraRadera
  4. Tyvärr finns ju inte ens militären kvar som en sista utpost, de är väl fullt upptagna med att öva inför Pride-paraden.

    SvaraRadera
  5. De värsta kriminella sitter i Rosenbad!

    SvaraRadera
  6. Den ledaren i DI borde vara obligatorisk läsning för vår sk "regering".
    Och de ska dessutom skriftligt godkänna att de läst den. Och även förstått innehållet.
    Svensk Polis avklädd och regerings skryt om "minskning" inom div områden avslöjad som lögn.
    Fö, varför det Damberg som framträder när det ska talas om Anom? Är inte det Mogges område?

    SvaraRadera