torsdag 10 juni 2021

Allvarligt, sossar - syna era politiker nu!

Utdrag ur bästa Hans Thannerstigs FB-inlägg.


WE NEVER NEEDED ANYBODY’S HELP IN ANYWAY, BUT NOW THESE DAYS ARE GONE, WE’RE NOT SO SELF-ASSURED - WONT YOU PLEASE HELP US!

Utan invandrare stannar vården.
Det ödesmättade stridsropet hörde vi ju ofta från såväl höger- som vänsterpartier under Öppna Hjärtan-epoken som argument för att vi tog emot mångfalt fler flyktingar än alla jämförbara länder och oavsett om de hade asylskäl eller inte. Överst i bilden nedan syns ett exempel bland många från EU-parlamentarikern och liberalen Jasenko Selimovics valkampanj 2014. 

-------

Well, nu hotar den svenska vården tydligen att stanna ändå trots vår i Europa under många år helt unikt generösa invandringspolitik. Personalläget inför sommaren är tydligen så ansträngt att det hamnat på regeringsnivå och vårdpersonalen talar inte bara om ”oro” eller ens ”stor oro” utan om ”extrem oro”.4 kommentarer:

 1. Jasenko Selimovic har rätt på sätt och vis men inte på det sätt han avser. Om vi med invandrare avser utomeuropeiska invandrare i allmänhet, undantaget vissa grupper från Sydostasien, så konsumerar de mer vård än de genererar. Skulle dessa exkluderas från sjuk- och hälsovård skulle delar av vården stanna på grund av brist på patienter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just så. Det var då det. När Sverige var ett land.

   Radera
 2. men dom 4 döttrar som tar hand om sina sjuka mor och är sjuksystrar och har jobb dom utvisar vi

  SvaraRadera
 3. Jimmie Åkesson gjorde bort sig på twitter!

  SvaraRadera