måndag 3 maj 2021

Svenska myndigheter saknar aldrig pengar. Det är bara att ta andras utan att fråga.


Hela mediaSverige har visat ett förnöjt och stort intresse för valen som hamnat fel på sin sista resa. I detalj, och då menar jag detalj, har vi kunnat följa bärgningen.

Åttametersvalen har flyttats i en container och placerats i en lastbil, som ska köra den till en förbränningsanläggning i Danmark. 

Den enda detalj media inte grottar ner sig i är - vem betalar kalaset?

-"Det kostar en hel del och det täcks av Viltvårdsfonden", säger Linus Vandrevik, lokal polisområdeschef i Kalmar.

Viltvårdsfonden?

Viltvårdsavgiften är en fastställd avgift som samtliga jägare i Sverige ska betala varje år. Avgifterna samlas in av Naturvårdsverket och bildar viltvårdsfonden. Viltvårdsavgiften ska användas för att främja viltvården eller andra liknande ändamål.

Spridda kommentarer från FB: 

-"Men va fan! Bogsera ut den till havs å spräng den! Hur svårt ska de behöva vara. Det som kommer från havet ska väl gå tillbaka till havet å inte transporteras för dyra pengar som är avsatta för annat! Huvudlöst!"

-"Hur gör man med alla valar som dör till havs, ja inte tusan kör man dom till Danmark! Bogsera ut den på djupt vatten och släpp ut rötgaserna så ordnar naturen detta helt själv!"

-"Det kan bara vara här i Sverige det blir såhär. Jag menar, finns det ett dyrare och omständigare sätt så väljer man just det alternativet." 

-"Rent spontant så hade det enklaste och billigaste varit att man dragit ut den och skjutit hål i den ute till havs direkt efter den hittades. Förstår dock inte varför viltvårdsfonden skall belastas."



naturvardsverket.se/Var-natur/Jakt/Sa-anvands-viltvardsfonden/

2 kommentarer:

  1. Förutom hatet mot Svenska jägare, sitter det tydligen en lobbyistgrupp med aktier och "kusiner" i den Danska kontamineringsbranschen som slickar sig om munnen just nu?
    Deep state Sweden jobbar oförtrutet vidare med sin egen sjuka men lukrativa agenda, understödda av en mångfald av köpta Svenska sozzialistiska myndigheter, galenskapen tar aldrig slut!
    Säg just en död brax flytande i hamnen, när kommer panikrubrikerna för att dra uppmärksamheten från de senaste "gängrelaterade" morden?

    SvaraRadera
  2. Förr tog naturen hand om detta själv.
    Det enda rätta hade varit att bogserat ut valen till havs.
    Sedan kunde man ju sprängt valen för det hade blivit mycket mat till andra arter.

    SvaraRadera