måndag 3 maj 2021

Regeringen ska bara spika sig själv i pannan en gång till, så löser sig allt.

-"Varje vecka är det flera tvångsutvisade personer som vägrar ta pcr-test."


Sedan hösten 2020 har det blivit ett krav för allt fler länder att de resande visar upp ett negativt pcr-test för att komma in i landet – alltså intyg på att man inte är smittad av covid-19.

Och enligt svensk lag måste testet ske frivilligt (!).

– Under den här pandemin och under den här situationen så är det varje vecka(!) vi har det här bekymret(!). Så det har blivit en del av våran vardag (!), säger Mikael Holmgren, tf chef på Gränspolissektionen.


– De tvångsutvisade som inte vill hem de testar sig inte. Det är inget system (!) utan så funkar det (!), tillägger Holmgren till radiokanalen.


– Många utav de här som vi har i förvar har suttit redan innan pandemin (!). Så när det drar ut på tiden och man inte går med på pcr-test (!), att vi inte kan verkställa en person. Tillslut måste vi släppa ut personerna (!), säger Mikael Holmgren.
Men risken är att personerna som släpps ut sedan försvinner och i dagsläget vet polisen inte hur många personer(!) det rör sig om.

2 kommentarer:

  1. Sverige är hårda mot svenskarna. Men inte mot afrikaner och araber.

    SvaraRadera
  2. Regeringen har ju fått utökade befogenheter under rådande pandemi. Om de bara ville kunde de tvinga de som ska avvisas att testa sig. Men Löfven får väl inte klartecken från MP:s nya kommandora, hon verkar kunna ta för sig.

    SvaraRadera