söndag 30 maj 2021

All heder till Erik Nord, som inte deltar i hyckleriet utan säger det som alla redan vet, utom politikerna.


Polischef Erik Nord, GP:

-Det är i dag inte längre någon hemlighet att mycket av problematiken med gäng- och nätverkskriminaliteten med skjutningarna och sprängningarna har koppling till migrationen till Sverige de senaste årtiondena. 

När man som jag har möjlighet att följa ärenden på individnivå ser man att i princip alla som skjuter eller skjuts i gängkonflikter har ursprung från Balkan, Mellanöstern, Nord- eller Östafrika. 

Här finns kulturfaktorer som kan vara en del av förklaringen. En annorlunda konflikthantering som bygger på vedergällning och kompensation. En barnuppfostran med tradition av aga. En machoidealiserad maskulinitet som premierar tuffhet, risktagande, fysisk styrka och självsvåldighet. En starkt könsgraderad social kontroll och där sociala relationer kan innehålla inslag av stark rangordning.


Våra värderingar kan också göra att vi undviker diskussioner om sådant som känns obehagligt och obekvämt, till exempel förekomsten av sådana kulturfaktorer som beskrivits ovan. En undfallenhet som gör att problem kan växa för att vi tittar bort.

Att ändra grundläggande värderingar är inte lätt men att bli medveten om dem kan hjälpa oss till en saklig diskussion i stället för att sopa obekväma frågor under mattan.

-----

Min kommentar: 

-To hell med "våra värderingar", som inte alls är våra värderingar, utan en liten mäktig tyckarelits, som  skrämt slag på alla svenska människor med sunt förnuft.

Fråga i stället Ungern och Polen - varför de har lägst antal dödsskjutningar i Europa, och gör sen likadant.  

3 kommentarer:

  1. Det kommer aldrig att ske.

    SvaraRadera
  2. Där jag bor är snart araber och afrikaner i majoritet. Mest unga män. Vilket förräderi mot oss svenskar.

    SvaraRadera
  3. Fagert tal låter ju bra, Erik Nord, hur skulle det vara att faktiskt göra något också?

    SvaraRadera