onsdag 14 april 2021

Morgan Johansson, den värste bluffmakaren i ruffel-och-båg-partiet.

Adam Cwejman, GP, utdrag ur ledare, "Igår främlingsfientlighet, idag S-politik"

Cwejman:  
- Språktest beskrevs (2008) av Johansson som ett uttryck för Moderaternas ”stress” och en ”magnet för främlingsfientliga väljare”. Ett tilltag som var ”bedrövligt i sin utstuderade ömklighet”. Moderaterna spelade på Sverigedemokraternas ”planhalva” och ställde ”svenskar mot invandrare”.

Språktest för medborgarskap – något som snarare är regel än undantag i stora delar av västvärldens demokratier – sorterades av Johansson in under kategorin cynisk populism.'

------
Har det ägt rum någon diskussion om språktestets för- och nackdelar inom socialdemokratin sedan dess? Det vet vi inte. Men något har uppenbarligen hänt. För i dag är språktest socialdemokratisk politik. Och en självklarhet, om vi ska tro Morgan Johansson som i samband med offentliggörandet av utredningens slutsatser skrev att ”grundläggande kunskaper i svenska språket och om det svenska samhället är avgörande för integrationen”.

-----

Förutom att detta sätt att strö allvarliga anklagelser om sig gröper ur värdet av sådana varningar binder det även Socialdemokraterna som parti vid masten. Vad händer om partiet byter fot i en fråga, som språktestet? Man blir tvungen att smussla med tidigare anklagelser. Vilket är precis vad som nu skett eftersom Johanssons kritik av Moderaterna från 2008 är borttagen från hans blogg.

-----

Socialdemokraterna kan ju inte påstå att de nu själva "fiskar i grumliga vatten". Enda vägen ut är att låtsas som att anklagelsen aldrig yttrats.


NN1: 

-Hela vårt samhälle bygger på att man jobbar och betalar skatt. Hur ska man bli anställningsbar och kunna bidra om man inte kan språket? Vi har ju skolplikt av en anledning att komma hit utan att behöva bli en del av samhället funkar inte.
Man måste också fråga sig i vilken mediemiljö har S (och tidigare de borgerliga) fått verka. Ska vi vara ärliga så har stora delar av medieetablissemanget tillåtit S mörkningar, lögner och anklagelser. Det har helt enkelt funnits olika måttstockar, inte beroende på vad som har sagts utan i huvudsak vem som har sagt detta. Därför bär stora delar av svensk mediekår också ansvar för att vi har hamnat där vi har hamnat.

 Vissa medier fortsätter med detta än idag, även om det har blivit mycket svårare då den aktive mediekonsumenter idag har många fler källor och kan skapa sig en egen bild.
Det är nog en from förhoppning att det skall komma socialdemokratiska politiker som avhåller sig från smutskastning. Då får de lägga ner Bommersvikskademien, som är den främsta utbildaren i detta.

NN2: - Den nya generationen av sossepolitiker, är ännu hårdare skolade i identitetspolitiken än dagens. Där betyder pigment, kön och sexuella preferenser allt.


NN3: - Morgan Johansson torde vara Sveriges halaste och oärligaste politiker. Det har han varit under många år och rönt omfattande kritik. Ändå tillåter S honom fortsätta med sina lögner. Framgångsrik metod för S?
Att leva med S är som att leva i en dysfunktionell familj. Föräldrarna, utnyttjar, vilseför och piskar upp barnen. Allt i självrättfärdighetens namn.

2 kommentarer:

  1. Jag bara inte tål denne hånflinande SD hataren.
    Där har falskheten en bra representant.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Undrar hur många som känner så? Jag klarar inte längre av att titta på när han blåljuger, och reportrarna nickar och ler.

      Radera