fredag 9 april 2021

GP, enda tidningen i Sverige som inte är politiskt underdånig regimen. Alltid lika härligt läsbar.


Utdrag ur ledare, Adam Cwejman, GP: 

Oansvarigt att låta barn byta kön.


- Möjligheten för omyndiga att påbörja ett könsbyte bygger på bristfällig evidens för att det skulle förbättra den mentala hälsan.

-----

Brittiska Keira Bell beskrev sig som en ambivalent pojkflicka. Sexton år gammal sökte hon hjälp på internet och hittade till Tavistockkliniken. Väl där fick hon efter en konsultation utskrivet testosteronpreparat som gav henne ansiktsbehåring, mörkare röst och mer muskelmassa. Ett steg ledde till det andra. Vid 20 års ålder genomgick hon det som kallas för dubbel masektomi, båda brösten opererades bort.

I vintras vann hon i en rättegång mot Tavistockkliniken. Keira Bell ångrade nämligen könsbytet. Hennes osäkerhet och sökande kring kön och identitet som tonåring utreddes aldrig tillräckligt av läkarna innan processen för att byta kön inleddes. Bell hävdar att hon aldrig ifrågasattes, bara bekräftades i sin längtan efter att byta kön. Nu får hon leva med en behandling vars effekter aldrig kan göras ogjorda.

----

För många som i vuxen ålder byter kön har det positiva livsförändrade effekter. Men dagens ordning som möjliggör att omyndiga kan påbörja könsbyten bygger på bristfällig evidens för att det skulle förbättra den mentala hälsan. Hur många fler Keira Bell och Mika behövs för att vi ska inse att den stora ökningen av könsbyten inte är ett samhälleligt sundhetstecken utan en skandalös vårdslöshet med unga liv?

----

NN1: - GPs ledare är den mest angelägna ledarsidan i landet! Mycket bra skrivet. Just i detta fall, hur har samhället kunnat gå så långt i detta avseende? Idag verkar sunt förnuft helt ha försvunnit när det gäller vissa frågor. Förutsättningen för könsbyte borde åtminstone vara att personen i fråga är vuxen.


NN2: - Genusideoligi ligger i bakgrunden för detta. Vem som helst kan identifiera sig som vad som helst. När som helst. Det går även utmärkt att byta könsidentitet. Det är upp till individen. Identitetspolitiken i sin prydo.


NN3: - I tonåren raglar den unge redlös runt i osäkerhet och stormande känslosvall. Varje modevåg ses som lösning på den plågsamma våndan. Eller det som är så poppis för tillfället, att byta kön! Då blir man säkert lycklig och ångestdimman upplöses av snittet i skrevet.

 Detta är naturligtvis vansinne. Så småningom skall i eftertankens kranka blekhet frågan ställas, hur detta kunde få fortgå. Troligen kommer det inte att ges något vettigt svar. Ännu gäller dock att alla som ifrågasätter denna tragiska cirkus klassas som reaktionära bakåtsträvande patriakatet med unken agenda.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar