tisdag 2 mars 2021

Skattebetalarnas pengar brinner i fickorna på regeringen.

Viktor Barth-Kron:
-"Blir akut infrastrukturpolitiskt deprimerad bara av tanken på att lägga minst 200 miljarder kronor på ett halvsnabbt tåg som stannar i flygplatsliknande hangarer ett par mil utanför några städer i södra Sverige."

SvD 
”Sverige är för litet för höghastighetståg”

Vad som kan fungera i tätbefolkade områden i Kina, Tyskland, Frankrike och Beneluxländerna är inte ett generellt framgångsrecept. Inte ens den nu utbyggda sträckan för höghastighetståg mellan flermiljonstäderna Madrid och Barcelona är lönsam

@jacob_lundberg, Timbro
Det är nästan ofattbart dyrt att bygga höghastighetsjärnväg. Kostnaden uppskattas till 400 miljoner kronor per kilometer, alltså 400 000 kronor per meter eller 4 000 kronor per centimeter. En centimetertjock bunt hundralappar motsvarar 8 000 kronor.

Jaakko Mäntymäki
Den av Timbro så ivrigt påhejade massinvandringen från de mest dysfunktionella och primitiva kulturerna på planeten ger en förlust på 3000 kr för varje "investerad" krona....er trovärdighet är noll.

@beckmansasikter
Ungefär som att importera bidragsflyktingar & upprätthålla den år efter år.

1 kommentar:

  1. Att denna diskussion ens kommer upp i ett land där vi har tusentals fattigpensionärer, av vilka många är hemlösa, är inget annat än ett förräderi mot befolkningen.

    SvaraRadera