torsdag 4 mars 2021

Äntligen, efter många års politisk förföljelse, "allas lika värde" segrade mot Socialdemokraterna.Medlemmarna i fackföreningarna är inte Socialdemokraternas egendom.
Lika glädjande som förnuftigt beslut i rätten idag.
Hundratals sverigevänner kan nu pusta ut och slippa oroa sig för angiveri och risken för utestängning från sina respektive fackförbund.

Sverigedemokraternas mycket starka ställning inom såväl transport och andra LO-förbund har nu möjlighet att utgöra grund för en sund utveckling mot en framtida fackföreningsrörelse som inte diskriminerar arbetare på lösa grunder, utan istället finns till för den viktiga uppgiften att tillvarata arbetande svenskars intressen.

Jag räknar tyvärr med att starka krafter, kopplade till bland annat det socialdemokratiska partiet, kommer att göra vad de kan för att ändra förbundens stadgar för att kunna utesluta oliktänkande framöver. Goda och demokratiskt sinnade krafter inom framförallt LO-förbunden måste nu vara mer engagerade, vaksamma och målmedvetna än någonsin för att förhindra att något sådant sker.

Medlemmarna i fackföreningarna är inte Socialdemokraternas egendom, de är arbetande svenskar som har rätt att företrädas av en stark rörelse som står på deras sida.

8 kommentarer:

 1. Fackföreningen,oavsett inriktning, är INTE ett politiskt parti !! De är till för att ta hand om fackliga frågor !
  Politiska partier tar hand om politiska frågor !

  SvaraRadera
 2. I Sverige har jämlikhet kommit att bli en ny slags religion, vars trosbekännelse lyder Alla människors lika värde. Ingenstans i naturen finns dock någon sådan jämlikhet. Skolans värdegrund om allas lika värde, NA 16/12, bygger nämligen på en svensk felöversättning av det franska originalet av FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna

  Den engelska versionen lyder:

  All human beings are born free and equal in dignity and rights. They are endowed with reason and conscience and should act towards one another in spirit of brotherhood.

  Den tyska versionen lyder:

  Alle Menschen sind frei und gleich an Würde und Rechten geboren. Sie sind mit Vernuft und Gewissen begabt und sollen einander im Geiste der Brüderlichkeit begegnen.

  Medan den svenska versionen lyder:

  Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter. De har utrustats med förnuft och samvete och bör handla gentemot var andra i en anda av gemenskap.

  I den engelska respektive tyska versionen heter det equal in dignity respektive gleich an Würde, vilket inte är detsamma som lika i värde.

  Den engelska (dignity) och tyska versionen (Würde) talar om vad som på svenska blir värdighet och för tankarna till respekt för alla människors värdighet, medan den svenska versionen (lika i värde) för tankarna till jämlikhet. Översättningen från franska av motsvarande ”brotherhood” och ”Brüderlichkeit” med ”gemenskap” är inte heller korrekt.

  Artikel 1 i FN-deklarationen om mänskliga rättigheter bör sålunda översättas:

  Alla människor är födda fria och lika i värdighet och rättigheter. De är utrustade med förnuft och samvete och bör handla gentemot varandra i en anda av broderskap.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart! Tack för kunskap.

   Radera
  2. Jag får tacka själv för en underbar blogg där man kan skriva av sig Det var jananalen Granskning Sverige som belyste denna felaktiga översättning Slutade med att eskilstuna Kuriren Och mattson på Expressen med Bonniers i ryggen stängde av den kanalen med dom finns på VK rekomenderar alla lyssna på deras repotage hel underbart hur dom torkar av folk Ingen kan svara på vad betyder alla människors lika värde

   Radera
 3. Detta bygger på den felaktigt översatta FN deklaratione om alla människor lika värde-
  Måtte detta bli en ögonöppnare och att man slutar skilla på alla människors lika värde se till att översätt den rätt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lika larvigt och förbrukat som orden rasism, islamofobi, antidemokrat och kränkt. Fast i USA har de drivit saken ännu längre in i vanvettet, eftersom allt nu kretsar om att allas lika värde betyder att vita bär på skuld från födseln.
   Men det är väl ditåt vi är på väg, när allt vi förväntas bidra med är vårt arbete och våra skattepengar. Sen dö.

   Radera
 4. När jag var medlem i Transport för många år sedan så avsatte fackklubben varje månad 1 krona av medlemmens avgift att gå direkt till sossarnas partikassa. Man kunde reservera sig, vilket jag naturligtvis gjorde, men pengen drogs och levererades ändå, fast då från klubbkassan.
  Jag vet inte hur det förhåller sig idag.

  SvaraRadera