onsdag 24 februari 2021

En riktig Sverigevän och sverigedemokrat ställer frågorna som Sveriges statsminister aldrig i livet skulle klara av att svara på.


Mads Lundgaard, SD: 

ARBETARFIENTLIGT?
Detta utspel, föga smickrande för en individ som ber om invånarnas förtroende till att leda landet är enbart möjlig då Stefan Löven slipper undan att bli utfrågat (utom när han vill) och när det väl sker inte får relevanta frågor.

Jag har journalister på public service som följer mig, så här kommer lite relevanta frågor till statsministern om ni mot förmodan lyckas få honom till en liveutfrågning.
Jag tänker mig att Anders Holmberg ställer frågorna.

1) Regeringen har precis under brinnande pandemi när många förlorar sina arbeten inom hotell och restaurang givit arbetsförmedlingen i uppdrag att öka den tid alla berättigade kan ha nystartsjobb till tre år, en förlängning till två år gjordes 2020.
Då många berättigade till denna subvention är helt nya i landet konkurrerar det ut svenskar. Hur ser du på det?

Vi får information från arbetsförmedlingen om att arbetsgivarna i besöksnäringen efterfrågar de som har rätt till denna subvention. Blir det inte svårt för svenskar som inte får den att få ett arbete i besöksnäringen då?
Hur har tankarna gått när ni diskuterat detta i partistyrelsen (VU)? LO:s ordförande sitter ju där med. Har hon gått med på detta?

2) Du talar om att ni stärker äldreomsorgen. Ni har ökat antalet extratjänster där kommunerna får 105% subvention och majoriteten som får dessa ”arbeten” är nya i landet eller har rötter utomlands?

Blir inte det ett problem gällande kvalitén inom den kommunala vården och omsorgen om den används som integrationsåtgärd?
Varför ska kommunerna anställa med grund i kompetens om de kan få någon på extratjänst till 105% subventionerat av statliga medel?
Kan det rentav ha varit en bidragande orsak till spridningen av covid inom äldrevården. Att ni med ekonomiska morötter uppmanat kommunerna att använda äldrevården som en integrationsåtgärd?

3) Du talar om att den konservativa regeringen vill sänka skatterna framför att stärka välfärden.
Beräkningar visar ju att en majoritet av de som migrerat till Sverige senaste decennierna har ett mycket lägre deltagande i arbetskraften än medianen men ett högre behov av vård och bidrag från socialförsäkringssystemet.
Skulle vi inte med en mycket lägre migrationen som den konservativa regeringen förslår kunna få båda sänkta skatter och en högre välfärd?

4) Sverigedemokraterna attackerar fackföreningsrörelsen och vill försämra vanligt folks trygghet på jobbet säger du.
Jag får inte riktigt ihop det här. Har inte du och socialdemokraterna gjort upp med centerpartiet och liberalerna om att luckra upp i arbetsrätten som delvist slagit igenom då fackföreningsrörelsen känt sig pressat till detta av regeringen?
Har inte LO splittrats i frågan som ett utfall av detta?
30% av LO-medlemmarna och nästan hälften av männen i LO röstar på SD. Är de okunniga? Förstår de inte sitt eget bästa?

5) Du tar upp att ni kommer att fortsätta driva på för en rättvis klimatomställning och fler i arbete.
Ni har stängt ner kärnkraften och vi fick därför effektbrist under kylan. Elen blev som följd mycket dyr.
Drabbade det inte låginkomsttagare i hus på landet extra hårt? Holmens pappersbruk på landsbygden där många arbetare arbetar fick stänga ner på grund av detta. På vilket sätt skapar det arbetstillfällen? Vari ligger rättvisan?

Kina öppnar ett kolkraftverk i veckan. Varför ska Sverige stänga ner fossilfri stabil kärnkraft om vi när det är kallt, måste importera kolkraftsel från Danmark och Polen.
På vilket sätt är det bra för klimatet?

Elkabeln som du säger nu byggs från norr till söder för att kompensera för elbristen där, då ni nu stängt kärnkraften i söder.
Enligt svenska kraftnät kommer den kosta 75 miljarder som läggs på elkundernas räkning.
Vari ligger rättvisan i detta? Blir det inte återigen väldigt tufft för låginkomsttagare i hus på landet?
Finns det en risk att högre priser och skatter på el samt avgifter för att bygga elledningar tar köpkraft ifrån befolkningen och att det drabbar Sveriges tillväxt och därmed jobben.
Polen och Finland bygger kärnkraft vi stänger ner kärnkraft.
Varför?

1 kommentar:

  1. Det uppenbart arbetarfientliga sossepartiet har redan, sin vana trogen, börjat sitt valarbete med alla tänkbara former av lögner. Obefogat skryt (eller lögner om man vill) om sin egen förträfflighet och detta ständiga hyckleri om andra partiers mindre fina historia när nazisocialisterna till och med nominerade Hitler till fredspriset 1939.

    SvaraRadera