söndag 24 januari 2021

Varför nöjer sig svenska folket med en i allt värdelös och hopplöst inkompetent regering.

Var finns planen för vaccinet?DEBATT, Di, Mikael Kamras:

-"Regeringen har haft nära ett år på sig att planera för vaccination. Ändå verkar de sakna en plan.


För varje dag som går ökar min frustration, min uppgivenhet och samtidigt ökar min ilska. Hur fungerar regeringen och landet i kristider? Vi medborgare är fortfarande fullständigt utelämnade i total ovisshet om hur vi alla ska vaccineras.

Det är allom bekant att Israel snart eller redan vaccinerat 25 procent av befolkningen. England har kommit en väsentlig bit på väg liksom USA och Kanada. Även Schweiz vaccinerar nu i snabb takt medborgare över viss ålder. Samtidigt har vi vaccinerat 1 procent av befolkningen!
Vissa regioner vägrar använda vaccin på grund av ersättningsfrågor. Andra deklarerar att de bara använder halva antalet satser, spar den andra halvan trots att så inte skall ske.
Regeringen har haft praktiskt taget ett år på sig att planera för vaccination. Åtminstone sex månader sedan Läkemedelsbolagen signalerade att till årsskiftet har vi förmodligen godkända vaccin.
Finns det någon plan? Om så har jag som medborgare inte fått någon information. Annat än vilken grupp man tillhör i prioriteringsordningen.
----
Vad värre är, jag har ringt min vårdcentral. Som 71-åring är jag i Fas 2-gruppen det vill säga det borde snart vara min tur. Svaret jag får är fråga inte för vi vet inte någonting.
Jag ringer 1177 tyvärr exakt samma svar. Jag ringer Vaccination Direkt där jag tar min säsongsinfluensaspruta varje år. De är uppgivna eftersom de inte fått någon som helst information. I dag läser jag att apoteken är i samma situation.
---------Hur kan detta vara möjligt att vår statsminister, som har ansvaret, och hans regering inte har en färdig plan hur vaccinet skall fördelas distribueras och injiceras?"


5 kommentarer:

 1. Önskar verkligen jag kunde komma med ett vettigt svar.
  Tyvärr är det du beskriver Sverige av idag.
  Ingen vågar, ingen vet något, ingen tar ansvar, ingen agerar, ingen...
  Även med "väljaren" inställ på "max snäll" kan jag under inge omständigheter se nuvarande regering som kompetent för sina uppgifter.
  Steffe är bara en högatalare, vet inget säger bar anågot när han fått et prefabricerat papper i handen. Morgan Johansson, ett prokrastinerande skämt får inget ur händerna, Damberg med knytblusen.. *suck* Ygeman? Kan ha ens skilja mellan 1 och 0?
  Hallengren? En AI-dator skulle gör bättre jobb. etc etc.
  Bara att vänta och se. Vi har iaf nästan isolerat oss. Handlar för kl 08.00,
  Tillhör själv riskgrupp(er) (ex cancer diabetes, ålder)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner mig dum som låter mig regeras av korrupta praktnollor. Varje dag med dem är en ny mardröm. Runt oss, i Danmark, Finland, Norge, finns kompetensen, klokheten förståndet och modet. Det känns som att vara tvångsinlåst med byfånar som jiddrar runt med nycklarna i munnen. En dystopisk mardrömshistoria.
   Vi går försöka rädda oss och överleva trots dem.

   Radera
 2. Stefans blick är tom, ögonen är ju själens spegel, det är tomt där inne. Lena H säger väl i bästa fall ett klokt ord på 100000.

  SvaraRadera
 3. Vaccinationsstrategin fungerar bra, kungen och drottningen är redan vaccinerade, 2 av Sveriges absolut viktigaste personer. Jag ska också skaffa mig en livmedicus och gå förbi hela kön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För min del är det självklart att statschefen och hans fru som båda är 70 plus ska få sina sprutor först. De står för landets stabilitet, och är inte orsaken till socialdemokraternas totala fiaskon för pandemin och vaccinet. Det är inte Kungen och Drottningen som gör att Sverige är sämst, skyll inte på dem.

   Radera