torsdag 28 januari 2021

Var ska vi börja?


 

4 kommentarer:

  1. Samt genustokerierna. Samt fallskärmar till politikerna. Samt löneökningar till knapptryckargänget
    Samt import av analfabeter. Samt import av anhöriga.Samt skottlossningar överallt. Samt knivskärningar M.M

    SvaraRadera
  2. Tyvärr stämmer det inte längre idagens värld, att det bara är att byta ut politiker. Eftersom nästintill alla kan och kommer korrumperas, när dessa ganska omgående kommer i kontakt med "dem" som isjälva verket faktiskt innehar den verkliga makten och som egentligen styr bakom kulisserna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
    2. Av den anledningen måste vi överge partipolitiken som enbart är till för att dela upp befolkning i åsiktskolonier ("söndra och härska) och förhindra att vi når ett koncensus.
      Vad vi bör göra är att införa en, låt oss kalla den, "Nationalförsamling" (jmfr Riksdagen) och däri ha ett "Verkställande Utskott" (jmfr Regeringen). Medlemmar till Nationalförsamlingen väljs genom personval av Sveriges befolkning, alltså inte något partival utan ett personligt val. Medlemmar till Verkställande utskottet utses av Nationalförsamlingens medlemmar.
      Ingen får sitta på sin politiska taburett mer än exempelvis två mandatperioder, dvs max 8 år. Efter sitt politiska liv får var och en en kort politisk fallskärm, max sex månader, alltså inga miljonbelopp, därefter får de ställa sig till arbetsmarknadens förfogande.
      På kommun- och Landstingsnivå skall verksamheten drivas med företagsmässiga principer utan inblandning av någon partipolitik.
      Inom rättsväsendet skall på tingsrättsnivå skall all partipolitisk tillsättning elimineras. Alla nämndemän/kvinnor skall vara jurister för att eliminera det eländiga åsiktskompaniet inom domstolsväsendet.
      Politiska tillsättningar av myndighetschefer, landshövdingar och ambassadörer skall stoppas. Rätt kvinna/man med rätt kompetens på rätt plats skall vara den rådande principen.

      Radera