torsdag 14 januari 2021

Ur en mungipa talar Löfvén om demokratins gemenskap, ur den andra om vilka som som inte tillhör den.


Jag tycker om den panik som Bulletin skapade i den svenska gammelmediasfären, den för mycket gott med sig. Vissa sitter bara och tjurar och vrålar "HÖGER", medan seriösa konkurrenter går upp på tårna, vi läsare är vinnare.

Utdrag ur mästerlig ledare: Fredrik Johansson, SvD:

"Stefan Löfven eldar på polariseringen.
Stefan Löfven har rätt i att splittring är ett hot mot demokratin. Det gör inte hans polariserande retorik mindre cynisk."


- "Den samhälleliga splittringens risker för demokratin var också ett tema i Stefan Löfvens inledningsanförande i riksdagen. Vi är inte immuna mot det vi ser i USA, var statsministerns budskap.
Men det skorrar inte bara väl. Få svenska politiker begagnar sig av splittringens retorik som statsministern. 

Ur en mungipa talar han om demokratins gemenskap, ur den andra om vilka som som inte tillhör den.

Detta är en polarisering som alldeles uppenbart har ett politiskt värde för dem som ägnar sig åt den. Det handlar om makt. Brännmärkningarna. Gödselspridandet. Självförhärligandet. De har alla ett syfte. Om andra regeringsbildningar än den egna uppfattas som demokratiskt illegitima så är mycket vunnet. Inte för demokratin, men för det egna partiet.


Genom att använda sitt ämbete åt att undergräva oppositionens demokratiska legitimitet eldar Stefan Löfven på polariseringen i svensk samhällsdebatt. Den svenska demokratin är starkare än dessa dumheter, men det ändrar inte det faktum att Socialdemokraterna behöver besinna sig. Någon kan ju börja ta också denna föreställningsram på allvar."


1 kommentar:

  1. Stefan har väl haft Dan som mentor, eller så är det tvärtom, dumskallarnas kabinett.

    SvaraRadera