torsdag 14 januari 2021

Igår såg jag Jimmie Åkesson resa sig som en urkraft i partiledardebatten - han har fått nog av Löfvens och S´ kloakattacker.

Det var så kristallklart, ögonblicket när jag såg det, Jimmie Åkesson har vuxit, det syntes i ögonen, i det höjda huvudet, i kroppsspråket, och - i blicken. Nu får det vara nog, nu är det allvar, nu reser jag mig. 

Och på aftonbladet har de gömt undan hans starka debattinlägg, långt, långt, lång ner  - så ingen ska läsa den, men här är länken.

Jimmie Åkesson: - "Förmår du se din egen roll i polariseringen, Löfvén? Åkesson: Våra väljare förtjänar en ursäkt."

Jimmie Åkesson: Gång på gång stämplar statsministern oss och våra väljare för att vi ”tycker fel”.

-Statsminister Stefan Löven hävdar i Aftonbladet att Sverigedemokraterna inte talar demokratins språk. Och lägger till ”det är inte så man hedrar sina demokratiska skyldigheter”.

Låt mig då bara påminna om textraderna: ”Störtas skall det gamla snart i gruset”, eller ”upp till kamp emot kvalet, sista striden det är”. Sannolikt sjunger Stefan Löfvén dessa något uppviglande rader varje år under första maj.

------

Jimmie Åkesson fortsätter: - "Med detta sagt så är det förstås möjligt att sätta etiketter på meningsmotståndare genom att leta upp enstaka citat, tolka dessa på ett visst sätt, för att sedan generalisera och dra långtgående slutsatser. Det är möjligt, men knappast seriöst.
Det finns, med detta som utgångspunkt, ingen anledning att borra djupare i motiven bakom statsministerns ytliga retorik vad det gäller denna del.
Vad som däremot är seriöst är att påtala det demokratiska underskott som bildas genom att år in och år ut med närmast manisk systematik, utan saklig grund, koppla ihop politiska motståndare med historiens värsta mördaregimer.

Varje gång Stefan Löfven har stämplat Sverigedemokraterna som ett parti med nazistiska rötter eller implicit kallat våra väljare för rasister, har han i rollen som statsminister själv spätt på föraktet för demokratin och dess företrädare.

Stefans Löfven har med det bagage han bär på en trovärdighet som är lika skamfilad som hans eget partis historia, med allt vad detta innebär."

8 kommentarer:

 1. Mycket bra att Jimmie biter ifrån.

  SvaraRadera
 2. Inte ens jag trodde att sverige kunde falla så djupt!
  Men jag gläder mig inte däröver.
  Börjar bli allt för sorgligt, helt enkelt.

  SvaraRadera
 3. Vackert skrivet Carina-Fina:"Det var så kristallklart, ögonblicket när jag såg det, Jimmie Åkesson har vuxit, det syntes i ögonen, i det höjda huvudet, i kroppsspråket, och - i blicken. Nu får det vara nog, nu är det allvar, nu reser jag mig."
  Precis vad vi alla måste göra:Resa oss!
  Mvh,
  Tomas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Tomas, det var verkligen så, som om JÅ plötsligt såg att draken bara var en lite tvestjärt. 🤩

   Radera
 4. Det var väl på tiden att landets största "opposititions-parti" äntligen inser sin roll i den svenska politiken. Vi får innerligt hoppas att det inte bara var en engångsföreteelse.
  Stefan Löfven är bara så patetiskt så det räcker för hela (S). Vore det lite stake i svenska folket så stod han och hans medlöpare inför en exekutionspluton som straff för sitt landsförräderi.

  SvaraRadera
 5. Det Socialdemokratiska kommunistpartiet utsätter Sveriges befolkning för ett övergrepp som är historiskt!
  Tack gode Gud för att Jimmie Åkesson finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vansinne. Utan att SD suttit i regeringsställning, aldrig haft en gnutta makt, så hatpiskar statsministern, Johansson, Strandhäll, Lööf, Wolodarski, SVT, SR och TV4, och idag Liljestrand på expressen. Värre än nånsin. Det är ren och skär maktpolitisk ondska!

   Radera