måndag 25 januari 2021

Den miljöpartiledda regeringen, med stöd av kärnkraftshatarna i Centerpartiet, gör svenska hushåll och företag stor skada.


Karin Pihl, GP: Har det brunnit i proppskåpet på MP och S?

Regeringens energipolitik skadar både Sverige och klimatet. Målet om hundra procent förnybar energi om 20 år är inte realistiskt.
Vid årsskiftet stängdes Ringhals 1. Efter 44 år i drift hade kärnkraftsreaktorn producerat sin sista kilowattimme. Det innebär akuta risker för Sveriges energiförsörjning.

Det som händer då är att Sverige tvingas ta till reservplanen, vilket innebär att starta igång oljekraftverket i Karlshamn, och import av kolkraftbaserad el från kontinenten. I värsta fall kan Svenska kraftnät beordra att man tillfälligt kopplar bort hushåll från nätet.

Detta är illa. Från att ha haft en stabil, billig och klimatvänlig energiproduktion håller Sverige på att bli ett land där tillfälliga strömavbrott under vintermånaderna kan bli verklighet, ett land där elpriserna skjuter i höjden. Det är skadligt för industrin och för hushållen.
------------------


Kommentarer från GP -"Socialdemokraterna har åter igen vikit ner sig för Miljöpartiet i regeringen. Kravet från M, L, KD och SD att driva Ringhals 1 vidare hörsammades inte. Resultatet är att Sveriges utsläpp av koldioxid ökar och att elen blir dyrare."

-"För miljöpartisterna, brann det i proppskåpet för länge sedan. MP är partiet för förnekare av fakta, vetenskap, verkligheten, sans, vett, förnuft och ekonomiska realiteter. För socialdemokraterna handlar det om att viljan att ta makten och behålla den har gått för långt. S har numera ingen aning om vad de ska göra med den makten. De vill bara behålla den till varje pris, även om det störtar Sverige i fördärvet."

5 kommentarer:

 1. Att ett mikroparti kan ha så mycket makt, det är odemokratiskt.

  SvaraRadera
 2. Sverige rödlistat av eu. Vi är återigen bäst. Tack vare en superb ledning.

  SvaraRadera
 3. Jag tar mig frihetan att göra lite textreklam för Fplus. Brukar komma dagliga rapporter där från olika områden och de brukar var mycket vettiga.
  Dagens t ex:
  https://www.fplus.se/experter-darfor-kan-elpriserna-hojas-med-flera-miljarder/a/41Lxqo?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=fplus_morgonkoll&utm_term=fplus_morgonkoll
  Att Ynkeman figurerar som frontbild är inte särskilt förvånande. Han är nog en av 5-i-topp på regeringens inkompetenslista. Men konkurrensen är stenhård!
  Läs och begrunda. Prenumerera gärna på nyhetsbrevet.
  Säkert fler än vi som betalar mer i överföringsavgifter än vad vi betalar för elen, detta trots villaboende. Plus skatter förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sverige är det fortfarande gott att leva- om man ingenting vet, och ingenting vill veta. Och dessutom är blind och döv.

   Radera
  2. Vi var på en loppis nån mil bort i en liten by ute i skogen..
   Kom i samspråk med en man, och jag berättade mina upplevelser att ha bott i närheten av Sthlms Västra förorter (aka Tensta/Rinkeby/Husby.
   Han tittade förvånat på mig. "Är det verkligen så.".
   Det är många som inget vet och drabbas man inte personligen av mångkulturen tar man heller inget till sig.

   Radera