måndag 25 januari 2021

Antirasism = Nya tidens kommunism.THE BBC har förbjudit sport kommentatorer från att använda "rasistiska" fraser som "cakewalk", "sold down the river"och "nitty gritty".
På en föreläsningsdag med övningar på att "undvika rasistiska tankefel" har kommentatorer och bisittare fått en lista på ord och uttryck som är förbjudna.

Bl.a 'blackballed', 'blacklisted', 'black mark' and 'whiter than white'.
Man får heller inte lov att falla i fällan att beskriva svarta spelare som att de har "power" eftersom det kan uppfattas som stereotypt. 

Jag antar att det inte är förbjudet att säga att en vit spelare är lite "blek" idag, men att man blir arkebuserad om man säger att det är svart på avbytarbänken.

Nu blockar Disney barn under 7 år från att se flera tecknade klassiker. 

De filmer som har försetts med den nya varningen var bland andra ”Dumbo” där sjungande kråkor kan uppfattas som ett rasistiskt inslag, ”Lady och Lufsen” som anses ha många kulturella stereotyper och i ”Djungelboken”. I ”Peter Pan” flaggar Disney för att medlemmar av den amerikanska ursprungsbefolkningen kallas för ”rödskinn”.

Jag ser Disney och alla de andra fega woke/miljard/företagen som ynkligt rädda för att stämplas. Ungefär som kloka människor en gång valde den sjukt brutala nazismen istället för sin egen övertygelse.

Kommunism har ett enda syfte - att alltid dra en enda synpunkt över huvudet på hela folket, och inte tillåta någon annan åsikt eller handlingsfrihet.

Kommunism är inte ute efter att tjäna pengar, välfärd och vällevnad, som vi sett i alla de kommunistiska fattiga bakgårdarna med alla sina miljoner lik, utan allt handlar om lydnad och simpelt människoförtryck.

Jag tror tvärtom att allmänhet istället avskyr att bli förtryckta och nu känner förakt mot de lama BBC, Disney, Ben and Jerry, Starbucks, Ikea, Åhléns m.fl, m.fl, m.fl

6 kommentarer:

 1. Dessa d-a aktivister finns överallt.

  SvaraRadera
 2. Kommunism. Alla skall ha det lika jävligt utom ledarna

  SvaraRadera
 3. Gudskelov att jag har mina Kalle Ankor från 50- och 60-talen kvar! De skulle inte kunna publiceras idag. Men bra är dom!

  SvaraRadera
 4. Jag har jobbat några år i afikanskt land.
  Där kallades jag sv de inhemska för "oibo".
  Som betyder "viting".
  Då jag dessutom är från Blekinge kallas jag här rasistiskt (?) for "bleking".
  Big problem ?

  Tjalle

  SvaraRadera
  Svar
  1. Små korrekturer:
   afRikanskt, Av och fÖr.

   Tjalle

   Radera
 5. Det måste vara svårt att leva om man inte tål ord ur det vardagliga språket. Stackars krakar!

  SvaraRadera