lördag 16 januari 2021

Alice Teodorescu Måwe: - Justitieminister Johansson och rasismen – en fars i tre akter


Jag håller med Teodorescu Måwe om allt i ledaren, utom överskriften.

 Löfvéns och Morgans Johanssons maktparti är ingen fars.
Det är en djup tragedi.

Bulletin:
-Språktest för medborgarskap. Det föreslår regeringens utredare, på beställning av justitieminister Morgan Johansson.
Men när samma förslag tidigare har kommit från borgerligheten, har Morgan Johansson kallat det främlingsfientligt. 

Kappvänderiet vill han inte låtsas om.

För att sammanfatta: Morgan Johansson nöjer sig inte enbart med att misstänkliggöra, brunsmeta och brännmärka sina politiska motståndare, för att därefter själv ändra uppfattning utan att redogöra för varför det som nyss var förkastligt plötsligt är legitimt.

När han väl har ändrat uppfattning så försöker han alltså också dölja spåren efter sin åsiktsförändring. Det är ovärdigt en förtroendevald att agera på detta vis. Att vederbörande därtill är landets justitieminister gör det hela än värre.

Djupt ohederligt, men knappast särskilt förvånande.
Socialdemokraterna är ett maktparti. Stefan Löfven hade inför valet för två år sedan två mål: att behålla makten och att splittra den borgerliga Alliansen. Detta då en enig allians, med stöd av SD, skulle omöjliggöra Socialdemokraternas möjlighet att återerövra makten under överskådlig tid.

Behålla makten kunde han med andra ord enbart göra genom att splittra nämnda borgerliga allians, den som i sin tur en gång uppstod för att en gång för alla sätta punkt för den socialdemokratiska makthegemonin.

Det är i ljuset av detta som de allt hätskare utfallen från socialdemokratiskt håll mot Moderaterna och Kristdemokraterna ska ses. Det är mot denna bakgrund som omsorgen som visas den svenska demokratin, av s-färgade politiker och opinionsbildare, klingar så falskt. 

Det som Socialdemokraterna gjort till en fråga om vem som är anständig och vem som inte är det är i realiteten inte annat än en fråga om maktstrategi.

3 kommentarer:

 1. Vilken duo, uslare ledning har Sverige aldrig haft.

  SvaraRadera
 2. Denna typ av beteende som Morgan Johansson m.fl. ständigt visar upp torde med all sannolikhet bottna i en total inkompetens.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samt brutal fräckhet gentemot medmänniskor på grund av en narcissistisk läggning.

   Radera