måndag 28 december 2020

Justitieministern alias Fifflaren.



Utdrag,Karin Pihl, GP:

- "Om det är något svenska politiker inte kan göra, så är det att kringgå gemensamma regler, även när det gäller petitesser.

Två moderater i Reinfeldts första regering, Cecilia Stegö Chilò och Maria Borelius, hann bara vara ministrar i några dagar innan de bägge fick avgå. Båda två hade anlitat svart städhjälp och struntat i att betala tv-licensen.

Dåvarande V-ledaren Gudrun Schyman fick avgå 2003 eftersom hon fifflat med avdrag på deklarationen. Att Håkan Juholt låtit riksdagen betala lägenhetshyran bidrog till hans fall som S-ledare. Tidigare gymnasieministern Aida Hadzialic fick lämna regeringen efter att ha kört bil med 0,2 promille alkohol i blodet.

Den mest uppmärksammade historien är antagligen Tobleroneaffären då Mona Sahlin använt statens kontokort för privata inköp. Hon tvingades avgå.

Det finns ingenting som sänker allmänhetens förtroende för gemensamma regler så mycket som att ministrar och andra höjdare i samhället uppfattas fiffla. I slutet av 2000-talet gjordes en statlig utredning om allmänhetens attityder till att fuska med bidrag. Slutsatsen var att den största moralsänkande företeelsen var politiker som struntar i allmänna regler."

--------
Jag beundrar Karin Pihl, GP. Men idag tror jag att hon är ute i busken.
Vi svenskar har alltid avskytt och avsatt "fifflare". Men nu i sossemångkulturen med snabbislamisering tycks vi acceptera allt, inget är förbjudet och återkommande rå och grov kriminalitet belönas med "skyddstillsyn".

Vad tror mina läsare? 

Kommer Morgan Fifflaren Johansson att gå samma öde tillmötes som fifflarna i Sverige.

2 kommentarer:

  1. Så länge globalizterna är nöjda med vår pajasregering och medias knähundar, så är jag rädd att dom jävlarna på ett eller annat sätt ser till så förtryckarna sitter kvar. Blodsven

    SvaraRadera
  2. Fifflaren kommer fiffla bort detta. Han avgår aldrig.
    Samma inställning lögnare som Stefan.
    Lika barn leka bäst.

    SvaraRadera