måndag 28 december 2020

Jag skulle möjligen kunna ha haft överseende med Morgan Fifflaren Johanssons shopping med två bastanta livvakter.

Om han åtminstone under en halv sekund som justiteminister , hade skött sitt arbete och garanterat oss vår frihet och vår trygghet.

Inom ett litet ögonblick i julhelgen i den svenska råa "mångkulturen":

¤ Knivöverfall mot två kvinnor på 30 minuter. Misstänkt bilkapare.
¤ Stal plånbok från 80-årig kvinna.
¤ Man knivrånad - blev av med telefon.


Bulletin: -Han vågade inte gå ut på ett år.

"Från att ha legat på mellan 400 och 500 per år under början av 2010-talet började kurvan för personrån med skjutvapen stiga brant kring 2015. År 2014 anmäldes 428 personrån med skjutvapen. Fem år senare, 2019, hade det talet stigit till 656. En ökning med drygt 50 procent. För coronaåret 2020 visar Brå:s statistik på 563 anmälda personrån med skjutvapen till och med november månad."



11 kommentarer:

  1. Expressen hade på löpet igår: Minister som shoppade. Hoppas det står att någon journalist ringt och frågar; Vad var det i den försenade julklappen till hans föräldrar och att det finns en bild på ministern.
    Gå.på REA, med livvakter, Djävla snåljåp. Det funkar inte där uppe när han inte ksn lyfta luren eller handla på Internet.

    Bäste Steffe, ta nu den lille i örat och led ut honom. Han är sämst i klassen.

    SvaraRadera
  2. Äntligen! Sveriges näringsliv talar klarteckt. Så nu får vi se om statsministern nu tar den lille i örat och leder ut honom. Han är sämst i klassen.



    Saxat från Dagens Industri: "Justitieministern politiskt ohållbar
    Statsrådet Morgan Johansson har varit på mellandagsrea. Tillsammans med sina livvakter ställde han sig i kö för att komma in på Lunds stora inomhusköpcentrum Nova som stängde portarna mellan varven, eftersom antalet kunder hade slagit i taket. OMDÖMESLÖS. Morgan Johansson tycks inte se allvaret i att som minister bryta mot det som statsminister Stefan Löfven med stark moralisk laddning begär av svenska folket.

    Regeringen har kommunicerat ett starkt moraliskt laddat budskap att avstå julhandeln, och kopplat samman det med respekt för sjukvårdspersonalen i frontlinjen. Regeringen har pressats att införa lagstiftning om stängning av köpcentrum, en lag som nu ska snabbinföras. I väntan därpå har regeringen och Folkhälsomyndigheten uppmanat detaljhandeln att ställa in mellandagsrean.

    Regeringen har uttryckt sig så att budskapet inte kan missförstås. Leta inte kryphål, brukar socialminister Lena Hallengren säga. Regeringen signalerar att den hade förbjudit mellandagsrean om det hade varit juridiskt möjligt.

    Det statsråd som har det högsta ansvaret för lagstiftningen i Sverige anser uppenbarligen att regeringens skarpa uppmaningar inte gäller honom. På annat sätt är det inte möjligt att tolka Morgan Johanssons beslut att dra med sig två tjänstgörande poliser på mellandagsrea i ett köpcentrum. Rimligen är han övertygad om att detta inte heller får några konsekvenser för hans arbete – om han hade hyst något tvivel om detta borde han ha ordnat det aktuella inköpet på annat sätt, om det var angeläget.

    Med sitt beteende underminerar Morgan Johansson regeringens strategi å det grövsta. En medarbetare som med öppet förakt bryter mot lojalitetsprinciperna i ett arbetslag uppvisar ett arrogant självförtroende - min svage chef vågar ändå inte sparka mig.

    Morgan Johansson har förklarat sig på twitter med att ”alla regler följdes”. Han bad inte om ursäkt på svenska utan använde ett latinskt uttryck som brukar användas på ett ironiskt sätt, av den som vill vifta bort ett problem.

    SvaraRadera
  3. Ta upp detta och lägg det överst.
    https://samnytt.se
    Skall ut på alla alternativa medier och bloggar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. @10:00 Om du syftar på DI´s och lilla jag´s inlägg så hoppas och tror jag att DI´s läsare är smartare än den socialdemokratiska regeringen Löfven plus mp och ÄNTLIGEN inte låter det stanna vid en sannspråkig ledare.

      Radera
  4. Fortsättning
    Morgan Johansson moraliserar gärna över andra, vilket kan vara bra att veta för den övervägande del av Sveriges yrkesarbetande befolkning som inte har tid att vara på twitter. Vid en pressträff i somras kritiserade han i hårda ordalag en restaurangkväll som ska ha ägt rum i Båstad med en känd influencer. Han kallade evenemanget ”djupt olämpligt” och påpekade att det inte endast handlar om smittspridningen utan ”om vilka signaler man skickar till omvärlden”.

    Svenska folket har tagit myndigheternas och regeringens rekommendationer på stort allvar. Julhandeln har varit begränsad. Många, många har avstått julfirande utanför det egna hushållet. De allra flesta vet vad som förväntas av dem, och allvaret inskärptes i statsministerns tal nyligen där han talade om sammanhållning och ansvarstagande: ”Alla saker som du skulle vilja göra, men inte är nödvändiga: Ställ in. Boka av. Skjut upp.” I våras sa han: ”Det kommer några få, avgörande stunder i livet då du måste göra uppoffringar inte bara för din egen skull utan också för att ta ansvar för din omgivning, för dina medmänniskor, och för vårt land. Den stunden är nu. Den dagen är här. Och den uppgiften gäller alla.”

    Begränsningarna på grund av pandemin är kännbara för allmänheten. Det råder en stark press på människors beteende. Ministrarnas tilltal till medborgarna har varit myndigt på gränsen till uppläxning. När toppolitiker bryter mot coronapåbud har det lett till ministeravgångar i andra länder.

    På måndagen gick regeringen vidare med nästa steg i pandemilagen, en remiss till Lagrådet. Nu hoppas regeringen att den ska träda i kraft redan om tolv dagar. Med den lagen ska regeringen kunna stänga köpcentrum och andra lokaler där det kan råda trängsel med, enligt JO, bristfälliga möjligheter till domstolsprövning.

    Det är illavarslande att denna lag, trots hård kritik från remissinstanser, forceras utan möjlighet till skadestånd för de företagare som får sin verksamhet nedstängd.

    Klarar denna nu mycket nervösa regering att med omdöme hantera ett så kraftfullt instrument som denna lag? Risken är uppenbar att regeringen överkompenserar för att visa kraft efter Morgan Johanssons principlöshet.

    Tobias Wikström
    Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.


    Bäste Steffe, ta nu den lille i örat och led ut honom. Han är sämst i klassen.

    Låt detta smälta in. Först mitt råd nedan. Om inte. kan Svenskt näringsliv trots värdefulla tjänster fortsatt stödja en socialdemokratisk regering?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du har kanske läst idag att herr statsministern själv har setts i stockholm i något affärscentrum. Tydligen besökt klockaffär.
      Ja, utmärkt.
      Han har uppenbarligen, även själv, om än sent, observerat att "ur led är tiden".
      Men bara med hjälp av ny klocka torde sverige ej kunna komma på rätt kurs...

      Jungman Jansson

      Radera
  5. En snål & lat fan.
    Sitter på sin feta bak & gör ingenting.
    Ut på mellandagsrea å handlar billigt.
    Besöker sina gamla föräldrar i Corona-tider!
    Vi som jobbar å försörjer fanskapet,får varken besöka våra gamla eller gå på mellandags-rea!!
    Socialdemokrater är envåldshärskare tillhör överklassen!
    USCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, Nästa dumme är statsministern. Saxat från Dagens Industri:
      "Löfven besökte köpcentrum under julruschen
      Stefan Löfven besökte köpcentret Gallerian i centrala Stockholm den 20 december, rapporterar Expressen.

      Detta mitt under julruschen och två dagar efter att regeringen på en presskonferens framhållit att ingen trängsel får förekomma på varuhus.
      Dessutom kritiserade Löfven i går justitieminister Morgan Johansson efter att denne handlat på mellandagsrean. Löfven kallade justitieministerns agerande för ”oförsiktigt”.

      ' Väntar med spänning på nästa L

      Radera
    2. Med risk att bli utsedd som hot mot statsministerns anseende citeras:
      "Löfven som var på plats i Gallerian med sina livvakter ska inte ha varit där för att köpa julklappar, enligt pressekreteraren.

      ”Han var i Gallerian för att hämta ut en tidigare inlämnad sak. Besöket var noga planerat. Statsministern har följt Folkhälsomyndighetens råd och sina egna uppmaningar att undvika trängsel. Jag kan inte gå in på ytterligare detaljer”, skriver pressekreterare Mikael Lindström i ett sms till SVT.

      Det senaste besöket ska ha skett 20 december, två dagar efter regeringens presskonferens där Löfven betonade allvaret i att trängsel till varje pris måste undvikas i butikerna."
      - HLöfven som var på plats i Gallerian med sina livvakter ska inte ha varit där för att köpa julklappar, enligt pressekreteraren.

      ”Han var i Gallerian för att hämta ut en tidigare inlämnad sak. Besöket var noga planerat. Statsministern har följt Folkhälsomyndighetens råd och sina egna uppmaningar att undvika trängsel. Jag kan inte gå in på ytterligare detaljer”, skriver pressekreterare Mikael Lindström i ett sms till SVT.

      Det senaste besöket ska ha skett 20 december, två dagar efter regeringens presskonferens där Löfven betonade allvaret i att trängsel till varje pris måste undvikas i butikerna."

      Han var där inte gång utan två gånger.
      - Han kan inte delegera. Alltså är det inget att förvånas över att allt blev fel vad han gjort.

      Radera
    3. Just nu behöver hela Sverige en gigantisk skämskudde.

      Radera
  6. Stassministern behöver lära sig ett nytt ord,
    "delegera!

    SvaraRadera