När Löfvén pekar med gelénäven.
Och ingen fattar någonting.
LUND
”Inga alkoholdrycker förutom folköl får förekomma på borden efter klockan 22.30 då alkoholkonsumtionen (bortsett från folköl) ska vara helt slutförd på ett lika tydligt sätt som om gästerna hade lämnat lokalen”, skriver Lunds kommun.
Med Lunds kommuns tolkning kommer gästerna sedan att få sitta kvar så länge som restaurangen normalt har serveringstillstånd. Många krogar i Lund har serveringstillstånd till 01, vilket betyder att gästerna inte behöver lämna förrän vid 01.30.
Lunds kommun pekar på otydligheter vad gäller både folkölsservering och utrymningstider. Men trots påstötningar mot regeringen upplever sig Lund inte ha fått förtydliganden.
– Såvitt vi kan se är det inte förbjudet att servera folköl efter klockan 22, säger Annika Landfors, tillståndschef i Lunds kommun.
MALMÖ
I ett utskick till krögare under torsdagen hade Malmö stad inte bestämt sig i folkölsfrågan.
Ett nytt utskick gjordes under fredagen, där det meddelas att Malmös restauranger precis som de i Lund får servera folköl efter klockan 22.
Men i Malmö, till skillnad från i Lund, kommer krogarna att tvingas hålla helt stängt mellan 22.30 och 23.
HÖGANÄS
I Höganäs kommun, i nordvästra Skåne, resonerar man ungefär som i Lund och menar man att det inte finns stöd i alkohollagen för att tvinga gästerna att lämna krogen innan den tid som anges på serveringstillståndet.
– Vi har valt att tolka förordningen som att krögaren måste sluta sälja alkohol klockan 22 och att all alkohol ska vara borta från serveringsytan klockan 22.30. Men att det går bra att fortsätta ha öppet fram till ordinarie stängningstid utan att först tömma lokalen på gäster, skriver Viweca Thoresson, socialchef i Höganäs kommun.
------
Hos min väninna i Toscana råder utegångsförbud mellan 22 - 08. Kristallklart - inget att missförstå.
Till och med Löfvén, Hallengren och Tegell skulle fatta.
Daniel
SvaraRaderaStefan L borde inte dricka nåt mer alkohol i sitt liv. Hjärnan har tagit nog mycket skada.
SvaraRadera