fredag 31 juli 2020

Vi vet med exakthet vilka det är som SR inte tillåter Yngve Gustafsson att kritisera. Vi vet exakt vad de är SR inte tillåter oss att höra.



I mitten av augusti är Yngve Gustafson värd för ”Sommar” i P1. Han ville bland annat berätta om hur gamla människor dött under coronaepidemin.

– Jag har tyvärr blivit censurerad av Sveriges Radio. Sveriges Radios jurister har granskat mitt program och det har tagits bort en hel del, säger Yngve Gustafson som också säger att producenten Peter Öberg även delvis har skrivit om hans program.


– Jag får tydligen inte kritisera någon som inte kan försvara sig, men jag har inte ens nämnt någon person vid namn.


Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke:

– Den ansvarige utgivaren är i sin fulla rätt att bestämma över vad som ska sändas, är det till exempel något olagligt så ska det bort. Men journalistiskt och pressetiskt finns det all anledning att släppa fram alla synpunkter. Granskningsämnden har tidigare accepterat att personer som exempelvis Leif GW Persson får uttrycka sig mer kategoriskt.

..……………...

Fast vi vet ju från tidigare nyhetsartiklar.
Vi vet ju exakt vad SR inte vill att vi ska höra.

Och vi vet ju exakt vilka som SR inte tillåter att vi kritiserar.


                                       

Yngve Gustafson, seniorprofessor i geriatrik på Umeå universitet som forskat om äldrevård i flera decennier, har tidigare slagit larm om att coronasmittan snabbt kan få spridning inom äldrevården.


Enligt honom hade många dödsfall kunnat undvikas, om man hade låtit de äldre få riktig vård och tillåtits att komma till sjukhus. Men i stället har de fått stanna kvar på boendet och getts morfin. En medicinering som, enligt Gustafson, är den sämsta tänkbara.

– Ger man de här personerna morfin dör de väldigt snabbt. Med hundra procents säkerhet är de dödsdömda när de medicineras så här, säger han och fortsätter:

– I många, många fall har läkare inte gjort en korrekt bedömning av vad symtomen beror på. Man tar för givet att de har fått covid-19, men det behöver inte ha varit så. Det är fruktansvärt att det i så många fall ordineras en behandling som leder till döden.


Han riktar även kritik mot Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten och menar att myndigheterna inte har kunskap om varför så många personen riskerar att dö på äldreboenden. Enligt honom har myndigheterna varit ”fullständigt aningslösa” när det kommer till att försöka minska smittspridningen av covid-19 på äldreboenden.





8 kommentarer:

  1. Det är en skandal. Fy fan för SVT, stasi i svensk tappning

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nja, i det här fallet är det SR som beter sig som svin, men i princip har du rätt.

      Radera
  2. Dessa PK som skall censurera vad vi får höra och på det skall vi vara tvungna att betala skatt till. Fy f-n vilka avskyvärda personer som sitter och styr. Rena stasimetoderna. Men inte så underligt när man ser vilka partier de stöder. Rena kommuniststyret.

    SvaraRadera
  3. Vore jag Yngve Gustavsson skulle jag förbjuda att programmet sänds i censurerad form.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bra där! Tänk, vilken grej!! Det skulle bli en underbar storm i lydmedia!

      Radera
    2. Kanske bättre att lägga ut originalmanuskriptet på Facebook eller Snaphanen. Visserligen skulle spridningen kanske inte bli så stor, men desto mer uppskattad av oss ej vänsterblivna.

      Radera
    3. Bra idé! Tycker jag. Nettan

      Radera
  4. Toppnyheten ikväll i SVT:s Aktuellt var att svenska kronan stigit något i värde från en redan låg nivå, som en ekonom tydligt framhöll men som den kvinnliga reportern inte ville höra. Däremot sades det inte någonting om att Europaportalen (som utges av flera svenska fackförbund bland andra) rapporterar att Sverige har 9,3 procent arbetslöshet, bland de högsta i EU, och att ungdomsarbetslösheten här i landet nu är 28 procent, också denna bland de högsta i EU samt att den svenska arbetslösheten f.n. stiger mest av alla EU-länders.
    Aktuellt-reportern sade förstås inte heller att sosselledaren Löfvén före senaste valet lovade att Sverige år 2020 skulle ha EU:s lägsta arbetslöshet.

    SvaraRadera