fredag 31 juli 2020

När ska världens ledare ta ansvar för befolkningsökningen?


Folkbladet. utdrag ur texten.

Per-Gunnar Larsson F.d. flygöverläkare i Flygvapnet Medlem i KD.

I Sveriges Radio Ekot delgavs nyligen en FN rapport om befolkningsutvecklingen i världen där befolkningen fram till 2050 förväntas växa med 2 miljarder till totalt 9,7 miljarder, varav befolkningen i Afrika söder om Sahara förväntas dubbleras. Befolkningsökning och invandring hänger ihop som ler och långhalm.

Befolkningsökningen i utvecklingsländerna är den främsta orsaken till fattigdom i världen. Fattigdomen leder självklart till olika typer av konflikter och en effekt av dessa är att om inte problemen kan lösas i hemländerna så försöker människor flytta till andra länder. Globalt har befolkningsökningen också påverkat naturen och miljön negativt med skövling av skogar, jorderosion, vattenbrist, växtgifter m.m. med försämrad livsmiljö för människor och djur; d v s stora rubbningar av ekosystemen.

Befolkningsbegränsning diskuteras nästan inte alls i samhällsdebatten medan koldioxid diskuteras dagligen och framställs som ett gift trots att den är en förutsättning för liv på Jorden. Att sila mygg och svälja kameler tycks vara den arbetsmetod som ledande politiker, media och många ur etablissemanget sysslar med. Så löses inte riktiga problem.Så här ser befolkningsutvecklingen ut i miljoner människor i några utvalda u-länder från 1950 till 2017. Siffrorna är hämtade från United Nations Population Division.1950: Nigeria 38. Afghanistan 7,7. Somalia 2, 2. Iran 17. Syrien 3, 4. Filippinerna 18,5.2017: Nigeria 190. Afghanistan 35. Somalia 14. Iran 81. Syrien 21. (2011) Filippinerna 104............Många politiker, medieföreträdare och etablissemangsföreträdare i västvärlden uttalar ofta att väst har ett ansvar att ta hand om människor som flyr. Uttryck såsom solidaritet används ofta i det sammanhanget. Man säger också att Europa behöver invandring och att också flyktingar från u-länder är ett välkommet tillskott. Några hållbara belägg för att invandring eller befolkningsökning behövs i västvärlden finns inte.

Befolkningsökningen i väst har medfört ökad arbetslöshet och ökad fattigdom också här. Uppkomsten av så kallade utanförskapsområden har accelererat de senaste decennierna. I Sverige har bruttonationalprodukten per capita minskat varje år de senaste 10 åren.

Det finns inget moraliskt ansvar för västvärlden att öppna sina gränser för flyktingströmmar. Däremot bör väst och världssamfundet i övrigt försöka hjälpa flyktingar och människor i nöd på plats i deras hemländer. Ansvaret för livssituationen i de olika nationerna i världen och för dess befolkningar åvilar naturligtvis dem själva och dess regeringar; det är i grunden inte någon annan nations ansvar.Så länge västvärldens gränser är öppna så kommer aldrig u-länderna eller de fattiga länderna att ta eget ansvar för sin utveckling.

För att få stopp på den okontrollerade befolkningsökningen i världen och därmed också få förutsättningar för ökat välstånd så måste familjeplanering och preventivmedel upp på agendan i många av världens länder och kanske även 1-barnspolitik i vissa länder. För att detta skall hända så måste problemen lösas där de finns genom att inte låta problemen röra sig utanför de aktuella nationerna/territorierna. 

Människor ska alltså inte tillåtas migrera på grund av fattigdom. Detta innebär att länder eller nationer måste tvingas ta ansvar inom sina egna territorier för invånarnas välstånd genom ”inlåsning”. 
Per-Gunnar Larsson F.d. flygöverläkare i Flygvapnet Medlem i KD

5 kommentarer:

  1. Munskydd i all ära i Afrika resulterar i mindre överdödlighet.
    Viktigare är att använda kondom för att förhindra HIV och minska överfödslighet i Afrika och andra länder

    SvaraRadera
  2. P-G L är f.d. militär har nu yttrandefrihet.
    Katerina Janouch har också.
    "DET FINNS INGA SOLDATER MER, DET FINNS INGA GEVÄR. Överbefälhavare Micael Bidé virkar på en regnbågsfärgad stringkalsong och fnular på sin motivering till varför Försvarsmakten till varje pris MÅSTE delta i… https://instagram.com/p/CDQaT_xpXs4/?igshid=cwcvl1r6s53v
    - Vad fan får vi för försvarsanslagen?

    SvaraRadera
  3. Bara att införa feminazismen överallt så kommer världens befolkning att minska för att till slut dö ut. ;-)

    SvaraRadera
  4. Överbefolkningen är det största problemet och inget annat.

    SvaraRadera
  5. Han kan ju berätta detta för sin partiledare Ebba Busch och hennes entourage, som propagerar för ohämmad anhöriginvandring.

    SvaraRadera