söndag 21 juni 2020

Alla unga är inte tragiska och manipulerade snöflingor, Kristianstadsbladet har fått en kronprins.

Pontus Almquist, Kristianstadbladet.

- "Under förra veckan rapporterade SVT om hur både regeringskansliet och Arbetsmiljöverket låtit bli att diarieföra känsliga samtal kring munskydd inom äldreomsorgen. Tidigare har SVT avslöjat hur Arbetsmiljöverket systematiskt har raderat mejl som handlat om munskydden.

Raderandet och underlåtenheten att diarieföra har motiverats med att man inte sett anledning att behålla mejlen. Detta trots att Riksarkivet uppmanat myndigheter att spara coronarelaterade mejl för att underlätta granskning.

Det är inte första gången myndigheter inte fullgör sina skyldigheter. För några år sen uppmärksammades hur ett stort antal personer hade JO-anmält polismyndigheten för långsam handläggning av vapenlicenser. Det kunde då ta flera månader innan personerna ens fick kontakt med en handläggare, vilket JO konstaterade bröt mot lagen.

Offentlighetsprincipen och skyndsamhet i förvaltningen må vara inskrivet i grundlagen, men samtidigt följer inga egentliga konsekvenser när de inte efterlevs. Det egentligen värsta som kan hända den myndighet som uppsåtligen inte fullföljer offentlighetsprincipens krav på transparens är just att man kan få kritik av Justitieombudsmannen – men mycket sällan kan någon ställas inför rätta. Det skapar dåliga incitament för att någon ska förbättra sig.

Denna frånvaro av straffrättsligt ansvar för myndighetsutövningen genomsyrar hela statsförvaltningen och är ett arv från 1976 när man i genuin 70-talsanda avskaffade det så kallade tjänstemannaansvaret, vilket kraftigt minskade antalet domar mot myndighetsanställda i tjänsten." 

Det här är galenpanneri in absurdum, varje enskild person måste stå till svars för sina handlingar i riket Sverige. Utom invandrare - för det är synd om dem, de är 100% offer alltid - och utom personer med ansvarsställning - för det är synd om dem också, de är 100 % offer för kommunistiska agenda och sjuk nepotism.

2 kommentarer:

  1. Hoppas att det blir en ny regering och att tjänstemannaansvar återinförs.

    SvaraRadera
  2. C-F, Bra att det finns en ung svenska man som kan och vågar. De, vi kan om vi får synas och höras. Nu gäller deplaning men vi kommer tillbaka nästa midsommar för det har HAN lovat.

    SvaraRadera