fredag 7 februari 2020

Fredagsläsning.


I dag kan asylinvandrare erhålla full garantipension genom att också tillgodoräkna sig åren då denne inte bott i Sverige. Det enda kravet är att vederbörande behöver ha varit bosatt i Sverige under ett år innan denne fyllt 64 år. På ett enda år kan alltså asylinvandraren åstadkomma det som tar 40 år för andra invånare i Sverige.

I vårt välfärdssystem räcker det att bo i Sverige för att bli garanterad en pension, alldeles oavsett om du arbetat eller ej. En av parametrarna för en maximal garantipension är att individen ska ha bott i Sverige i 40 år mellan åldrarna 16-64. För varje år individen inte bor i Sverige så dras detta bort från garantipensionen – såtillvida du inte är en asylinvandrare och berörs av undantaget.

Det behövs ingen expert för att konstatera orättvisan i det så kallade flyktingundantaget. Det är därför vår uppfattning att det omedelbart bör avskaffas. 

Orättvisor hör inte hemma i Sverige. Naturligtvis finns det en risk att dessa människor istället går till socialkontoren då de inte längre kan tillgodoräkna sig åren i utlandet. I dessa fall får givetvis staten täcka upp för kostnaden som ändå skulle innebära en besparing jämfört med nuvarande system.
Om inte undantaget slopas så kommer garantipensionen bli en av de enskilt största budgetposterna i framtiden när massinvandringens människor går i pension. Detta skulle ytterligare förstärka välfärdskrisen.

Välfärdssystemet är redan i dag utsatt för extrem påfrestning. Det vittnar kommunernas ekonomiska situation om i allra högsta grad. Regeringen har varken klarat av att möta utvecklingen eller förutse det läget vi befinner oss i i dag. De har under resans gång konsekvent vägrat att ta ansvar för alla de människor som under det senaste decenniet kommit till Sverige. Förr vägrade man tala om volymer, i dag skyller man den ekonomiska situationen på stora pensionsavgångar och stora barnkullar.
Faktum kvarstår – om än obekväm för Socialdemokraterna – människor i välfärdsstaten Sverige kostar pengar.

I jakten på att vara godast har regeringen aldrig frågat sig den avgörande frågan: Har vi råd med detta?
Flyktingundantaget i garantipensionen är ytterligare ett dike som dränerar pengar från skattebetalarna. Slutligen kommer det att gå ut över de som har gjort rätt för sig och bidragit till det Sverige vi känner i dag.
Att leva och betala skatt i Sverige måste betyda något. Flyktingundantaget signalerar om att så inte är fallet.


Oscar Sjöstedt (SD)

5 kommentarer:

 1. Tur att du har flera inlägg med humoristisk knorr, annars står man inte ut med all idioti i Sverige just nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var lite så jag tänkte idag när det ändå är fredag, Jawelin!

   Radera
 2. De som skrattar mest är de som plockar ut svenska pensionen i Western Unions kontor i sitt hemland. Förlåt om det inte är roligt - men jag försöker

  SvaraRadera
 3. Svetsarn hatar svenskar men öser ut pengar på invandrare. Byfåne!!!!!

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera